Εθνική Ελλάδας: Το restart και τα… χρωστούμενα!
Η «επίσημη αγαπημένη» καλείται κόντρα στον… κακό της δαίμονα (Ισπανία), να πάρει αυτό που θέλει γιατί είναι απλά τα μαθηματικά και να επιστρέψει δυναμικά. – Όλα τα σενάρια.
Τα μαθηματικά έχουν ως εξής. Όπως γράφουμε ότι 1+1 κάνουν 2. Αν η Ελλάδα νικήσει απόψε την Ισπανία (21:30, Novasports Start, ΕΡΤ1), τότε ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, θα κατακτήσει την 1η θέση. Δεδομένα θα είναι δική της. Ετσι θα μπει στα νοκ άουτ. Ως εκ τούτου αυτό είναι το υπέρτατο κίνητρο. Μια απλή νίκη παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος – εύλογα – ανεβάζει το αγωνιστικό επίπεδο της Ελλάδας με την παρουσία του. Είναι στο χέρι της Εθνικής να πάρει αυτό που θέλει και ως εκ τούτου να χαμογελάσει και να κλείσει ιδανικά τη φάση των ομίλων.
Φυσικά υπάρχουν και άλλα σενάρια που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα από την 2η ως τη 4η θέση. Θυμίζουμε πως η Εθνική έχει κατακτήσει την πρόκριση. Αν λοιπόν η Ελλάδα χάσει από την Ισπανία ως 28 πόντους (κάτι το αδύνατο) και νικήσουν Ιταλία και Γεωργία την Κύπρο και την Βοσνία αντίστοιχα, τότε θα κατακτήσει την 2η θέση.
Η Ελλάδα μπορεί να βγει 3η αν χάσει από την Ισπανία με 28 ή περισσότερους πόντους και ταυτόχρονα χαμογελάσουν Ιταλία και Γεωργία. Αν η Ελλάδα χάσει από την Ισπανία και ταυτόχρονα η Ιταλία νικήσει την Κύπρο και η Βοσνία νικήσει την Γεωργία, τότε κατακτάει την 4η θέση. Ομοίως αν χάσει από την Ισπανία και ταυτόχρονα η Κύπρος νικήσει την Ιταλία και η Βοσνία νικήσει την Γεωργία.
Τα παραπάνω είναι απλά σενάρια. Ένα είναι το δεδομένο στο μυαλό της ελληνικής αποστολής. Η επιθυμία τους να νικήσουν την Ισπανία και να κατακτήσουν την κορυφή. Ταυτόχρονα έχουν και κάτι… χρωστούμενα με την Ισπανία. Από το 2006 και μετά είναι ο κακός της δαίμονας. Συνήθως σε μια μεγάλη διοργάνωση υπάρχει αυτό το αντάμωμα, αλλά είναι στο χέρι της Εθνικής να βγάλει ενέργεια στην άμυνα, να πιέσει τους αντίπαλους γκαρντ, να έχει καθαρό μυαλό και φυσικά να βγάλει ενέργεια στο δημιουργικό κομμάτι. Διαθέτει παίκτες με προσωπικότητα και πάνω από όλα έναν προπονητή που έχει τη σπίθα και τη νοοτροπία του νικητή. Τον Βασίλη Σπανούλη. Το μόνο που νοιάζει την Ελλάδα για να κάνει τη δική της επανεκκίνηση, είναι να παρουσιάσει τον καλό της εαυτό.
Συνήθως σε μια μεγάλη διοργάνωση υπάρχει αυτό το αντάμωμα, αλλά είναι στο χέρι της Εθνικής να βγάλει ενέργεια στην άμυνα, να πιέσει τους αντίπαλους γκαρντ, να έχει καθαρό μυαλό και φυσικά να βγάλει ενέργεια στο δημιουργικό κομμάτι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-0: «4Χ4» με Περέιρα... δημιουργό και εκτελεστή!
- Μεντιλίμπαρ: «Εχετε την εντύπωση ότι όποιος δε βάζει γκολ δεν παίζει, ενώ δεν ισχύει αυτό»
- ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Ορίστηκε η προσωρινή διοίκηση
- League Phase Κυπέλλου Ελλάδος: Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της Τετάρτης και τα κριτήρια της ισοβαθμίας
- Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Παναθηναϊκό Στάδιο η παράδοση στην Επιτροπή «Μιλάνο-Κόρτινα 2026»
