Μίκαελ Σουμάχερ: Αγωγή κατά του περιοδικού που δημοσίευσε «συνέντευξη» του θρύλου της F1, από την οικογένειά του

ΑΠΕ

Η οικογένεια του θρύλου της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, θα κινηθεί νομικά κατά γερμανικού περιοδικού για την υποτιθέμενη συνέντευξή του που έγινε μέσω τεχνητής νοημοσύνης προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ σχεδιάζει να κινηθεί νομικά, καταθέτοντας αγωγή εναντίον γερμανικού περιοδικού που παρουσίασε «συνέντευξη» με τον θρύλο της Formula 1 μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Συγκεκριμένα, το «Die Aktuelle» δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο που υποσχόταν μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Σουμάχερ, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραύμα σε ένα ατύχημα στο σκι τον Δεκέμβριο του 2013, με τίτλο «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη» και στον υπότιτλο να προσθέτει «Ακουγόταν απατηλά αληθινό».

Την πληροφορία ότι θα ακολουθήσει τη νομική οδό, επιβεβαίωσε στο Reuters εκπρόσωπος της οικογενείας Σουμάχερ.

Τα υποτιθέμενα αποσπάσματα από τη «συνομιλία» με τον Σουμάχερ αναφέρουν: «Η ζωή μου άλλαξε τελείως μετά το ατύχημα. Ήταν μια φρικτή περίοδος για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και όλη την οικογένεια. Ήμουν τόσο άσχημα τραυματισμένος που έμεινα για μήνες σε ένα είδος τεχνητού κώματος, γιατί διαφορετικά το σώμα μου δεν θα μπορούσε να τα έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά», σύμφωνα με το κείμενο της εφημερίδας, που στο τέλος του αναφέρει πως οι υποτιθέμενες δηλώσεις ήταν προϊόν ΑΙ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News