ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Θριαμβευτής ο 20χρονος Κάλε Ροβάνπερα

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του πήρε ο νεαρός Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα με Toyota στον ιστορικό ελληνικό αγώνα αυτοκινήτου.

Ο Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα με Toyota ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ράλι Ακρόπολις, στην επιστροφή του ιστορικού αγώνα στο καλεντάρι του WRC.

Ο 20χρονος Φινλανδός άντεξε στην πίεση του ομόσταβλού του Σεμπστιάν Οζιέ και του Οτ Τάνακ με Huyndai που τον κυνήγησαν στις ειδικές της τελευταίας ημέρας.

Δύο μήνες μετά τη νίκη του στην Εσθονία, που τον κατέταξε ως τον πιο μικρό σε ηλικία οδηγό που κερδίζει αγώνα του WRC, ο Ροβάνπερα το έκανε ξανά έχοντας στη διπλανή θέση τον Γιόνε Χαϊτούνεν.

 

Από την 3η ειδική, ο Ροβάνπερα πήρε το προβάδισμα και με τέσσερις διαδοχικές νίκες το Σάββατο (ειδικές 7-10), μεγάλωσε το ισχνό προβάδισμα των 4” που είχε χτίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή και το πήγε στα 40”.

Ο Εσθονός Τάνακ διαμαρτυρόταν συνεχώς για την απόδοση του Huyndai, κι ενώ έβλεπε τον Ροβάνπερα να αυξάνει διαδοχικά τη διαφορά, ενώ ο Οζιέ φάνηκε να συμβιβάζεται με μια θέση στο βάθρο και δεν πίεσε για τη μεγάλη ανατροπή.

Πετύχαμε το στόχο μας, που ήταν να κρτήσουμε την πρωτοπορία σε συνθήκες που άλλαζαν συνεχώς. Ο Κάλε είχε διαφορετικό ρυθμό. Πολλά συγχαρητήρια“, είπε απονέμοντας τα εύσημα στον νικητή ο επίσης κερδισμένος του αγώνα, Οζιέ, που είναι ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, με διαφορά 44 πόντων από τον Έβανς κι ενώ απομένουν μόνο τρεις αγώνες για να αναδειχτεί ο φετινός παγκόσμιος πρωταθητής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News