Άντεξε την πίεση του Μάρκεθ και κέρδισε ο Μπανάια

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda κυνηγούσε τον Ιταλό συναθλητή του καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, όμως ο Μπανάια άντεξε και πήρε τη νίκη στο GP της Αραγονίας.

Ο Πέκο Μπανάια πήρε τη νίκη στο GP της Αραγονίας ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, αφότου έδωσε μία μεγάλη «μάχη» για να κρατήσει πίσω του τον ορεξάτο Μαρκ Μάρκεθ

Οι δύο «μονομάχοι» άλλαξαν θέση περίπου δέκα φορές στους τελευταίους πέντε γύρους με τον Ιταλό αναβάτη να αντέχει τελικά και να κατακτάει μία ακόμα νίκη. Μάλιστα, στο τελευταίο γύρο, ο Ισπανός υπέπεσε σε λάθος και βγήκε από τα όρια της πίστας, ευτυχώς χωρίς να πέσει και επέστρεψε αποδεχόμενος πλέον πως δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον Μπανάια.

Την τρίτη θέση στο βάθρο εξασφάλισε ο Ζοάν Μιρ ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Αλέις Εσπαργκαρό και Τζακ Μίλερ.

 

Οι δηλώσεις των τριών οδηγών που ανέβηκαν στο βάθρο:

Πέκο Μπανάια Ducati

«Πολύ συναίσθημα σήμερα. Είμαι τόσο ευχαριστημένος. Δουλέψαμε πάρα πολύ για να το καταφέρουμε αυτό. Κάθε φορά ήμασταν κοντά και κάτι γινόταν και αυτό το όνειρο να πάρω την πρώτη μου νίκη πάντα αναβαλλόταν. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος. Πρέπει να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, την οικογένειά μου, την φανταστική κοπέλα μου που είναι μαζί μου κάθε μέρα. Είναι δύσκολο να πω σήμερα, αλλά δεν ήταν εύκολος στόχος το να κρατήθεις μπροστά από τον Μαρκ σε αυτήν την πίστα. Μπορεί να μην είναι στο 100% αλλά έδειξε ότι ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Και προσπάθησα να κάνω το καλύτερό μου. Το να τερματίζω πρώτος είναι πραγματικά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.»

Μαρκ Μάρκεζ Honda

«Όπως πολλοί λένε ότι ο παλιός Μάρκεθ δεν είναι εδώ, εγώ σας είπα ότι έχω την ίδια ψυχολογία. Πρέπει να βρω τον εαυτό μου αλλά το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ στον αγώνα. Ευχαριστήθηκα την μάχη με τον Πέκο. Ήμουν στο όριο για τα λάστιχά μου και την φυσική μου κατάσταση. Και το προσπάθησα όπως πάντα. Αν και ερχόμουν από δύο πτώσεις στην σειρά, αυτό είναι το στυλ μου. Και ναι σήμερα ο Πέκο ήταν γρηγορότερος από εμάς. Είχε ένα φοβερό ρυθμό. Δεν ήταν δυνατόν να τον κερδίσω. Ένα ακόμη βάθρο σε μια δύσκολη χρονιά…».

Ζοάν Μιρ Suzuki

«Αισθάνομαι κουρασμένος. Τα έδωσα 100%, 110% και είμαι λίγο απογοητευμένος. Περίμενα να έχω καλύτερο ρυθμό. Ο ρυθμός ήταν καλύτερος από το να φτάσω στο βάθρο και όμως δεν έφτασε. Ξεκινώντας από την 7η θέση ίσως να ήταν μια τιμωρία για μένα, αλλά είμαι ευχαριστημένος για την ομάδα. Ένα ακόμη βάθρο είναι πολύ καλό. Αλλά θέλουμε περισσότερα, ξέρετε. Πρέπει να πιέσουμε στους επόμενους αγώνες και να δούμε πως θα είναι…»

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News