Formula 1: Ο Οκόν υπέγραψε με τη Χάας για το 2025

Ο Εστεμπάν Οκόν, συμφώνησε με την αμερικανική ομάδα για πολυετές συμβόλαιο ως το 2025, αφήνοντας την Alpine μετά από τέσσερα χρόνια και θα είναι ο παρτενέρ του Όλιβερ Μπέρμαν.

Μπορεί η τωρινή σεζόν της Formula 1 να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά η κινητικότητα όσον αφορά τους οδηγούς για την επόμενη σεζόν καλά κρατεί. Τελευταίος που προστίθεται στη λίστα αυτή, είναι ο Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Χάας, το οποίο θα έχει ισχύ από το 2025.

No description available.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα Πέμπτη (25/07) λίγο πριν οι ομάδες πατήσουν τη θρυλική πίστα του Σπα στο Βέλγιο για το τελευταίο Grand Prix πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο Οκόν, βρίσκεται στη Formula 1 από το 2015, έχοντας οδηγήσει για τις Manor, Force India, Renault και Alpine, με την οποία κατέγραψε τη μοναδική του νίκη το 2021 στην Ουγγαρία. Ο Γάλλος οδηγός θα αντικαταστήσει τον Κέβιν Μάγκνουσεν, ο οποίος θα αποχωρήσει από την αμερικανική ομάδα, ενώ θα έχει ως παρτενέρ του τον νεαρό Βρετανό Όλιβερ Μπέρμαν (από τις ακαδημίες της Ferrari) και θα ξανασυναντηθεί με τον νέο διευθυντή της ομάδας, Αγιάο Κομάτσου, ο οποίος ήταν ο πρώτος του μηχανικός όταν ήταν οδηγός δοκιμών για την πάλαι ποτέ Lotus το 2014.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζιν Χάας:

«Ήταν σημαντικό για εμένα να έχω έναν οδηγό έμπειρο στη Formula 1 και έχοντας κερδίσει και Grand Prix, ο Εστεμπάν ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την προσδοκία. Έχει αποδείξει στις ομάδες που έχει δουλέψει ότι θέλει να βρίσκεται πάντα στο κόλπο και να κερδίζει βαθμούς, αυτή τη συνέχεια θέλουμε να εκμεταλλευτούμε καθώς στοχεύουμε στο να βελτιώσουμε την απόδοσή μας στην πίστα. Έχουμε ένα κράμα νεανικής ορμής και εμπειρίας στη σύνθεσή μας για το 2025 και αναμένουμε τα αποτελέσματα».

Τι δήλωσε ο ίδιος ο Οκόν για τη νέα του ομάδα:

«Θα ενταχθώ σε μία φιλόδοξη ομάδα της οποίας το πνεύμα, η εργασιακή ηθική και η αναμφισβήτητη ανοδική πορεία, με έχουν εντυπωσιάσει.

Ευχαριστώ τον Τζιν Χάας και τον Αγιάο Κομάτσου για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους και για τις ειλικρινείς και καρποφόρες συζητήσεις μας τους τελευταίους μήνες. Θέλοντας να μιλήσω λίγο πιο προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω ξανά με τον Αγιάο, καθώς ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των πρώτων μου βημάτων στη Formula 1 με τη Lotus Junior πάνω από μία δεκαετία πριν.

Η Χάας έχει συναρπαστικά σχέδια και ξεκάθαρους στόχους για το μέλλον και ανυπομονώ να δουλέψω με όλους στην Καννάπολις, το Μπάνμπουρι και το Μαρανέλο και να είμαι μέλος αυτού του πρότζεκτ».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News