Κίμι Ραϊκόνεν: Απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομα του για ψεύτικες συμφωνίες με κρυπτονομίσματα
Απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομα του Κίμι Ραϊκόνεν για ψεύτικες συμφωνίες με κρυπτονομίσματα όπως δήλωσε ο άλλοτε μάνατζερ του.
Ο Σάμι Βίσα αποκάλυψε ότι απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομα του Κίμι Ραϊκόνεν για να προσφέρουν ψεύτικες συμφωνίες με κρυπτονομίσματα.
Σύμφωνα με τον Βίσα, αυτές οι απάτες εμφανίζονται συχνότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δημοσιεύονται τίτλοι με το όνομα του Φινλανδού και μια φωτογραφία του διάσημου οδηγού, ενώ ο σύνδεσμος κάτω από την ανάρτηση οδηγεί σε μια ψεύτικη σελίδα, η οποία μοιάζει με δημοσιεύματα γνωστών φινλανδικών μέσων ενημέρωσης. Εκεί, ο Κίμι «υπόσχεται» μη ρεαλιστικές αποδόσεις και μεγάλα κέρδη από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.
«Ο ιστότοπος είναι σχεδιασμένος σαν τον δικό σας, για παράδειγμα», εξήγησε ο Βίσα στην εφημερίδα Ilta-Sanomat. «Υπάρχει μια ψεύτικη είδηση ότι ο Κίμι Ραϊκόνεν κερδίζει εκατομμύρια από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και δίνει συμβουλές σε όσους θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του».
Σε ειδική δήλωσή του στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο Ραϊκόνεν εξήγησε ότι όλα αυτά είναι ψέματα και ότι οι δικηγόροι του έχουν ήδη επικοινωνήσει με τη διοίκηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου εμφανίστηκαν οι ψεύτικες διαφημίσεις.
«Αυτές οι απόπειρες απάτης εμφανίζονται τακτικά», πρόσθεσε ο Βίσα. «Οι απατεώνες χρησιμοποιούν και άλλες γνωστές φινλανδικές προσωπικότητες. Απευθυνόμαστε τακτικά στην αστυνομία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι απλώς πρέπει να είναι προσεκτικοί. Ο Κίμι Ραϊκόνεν δεν έχει συμμετάσχει ποτέ και δεν συμμετέχει σε διαφημίσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Το ίδιο ισχύει και για τη σύζυγό του Μίντου Ραϊκόνεν».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Νίστρουπ: Πώς σχολίασε το αήττητο σερί και τη διακοπή του πρωταθλήματος
- Super League: Η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική μετά τη διακοπή
- Ολυμπιακός: Το σχόλιο του Καραπαπά και ο διαιτητής και το VAR που έκλεισαν τα μάτια σε πέναλτι
- Αλγουαθίλ: Η νοοτροπία νικητή, η σκληρή δουλειά και οι ατάκες για τον Φρόιλερ
- ΟΦΗ-Αστέρας 2-2: Αλύγιστοι οι Κρητικοί, έμειναν όρθιοι με τον Αθανασίου
