ΛΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ: Πρωτοφανές ξέσπασμα - «Στην Σαουδική Αραβία δεν σέβονται τις γυναίκες»

Ο οδηγός της F1 παραδέχτηκε ότι δεν αισθάνεται άνετα να βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία, καθώς είναι μία χώρα που δεν στηρίζει ούτε τις γυναίκες ούτε την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ

O Λούις Χάμλιτον δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του που βρίκσεται στην Σαουδική Αραβία, καθώς αισθάνεται άβολα, όπως δήλωσε την Πέμπτη (2/12).

Ο οδηγός της Formula 1, είναι υπέρμαχος της ισότητας των δύο φύλων αλλά και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στις δηλώσεις του έκανε σαφές, πως θα συνεχίσει να ευαισθητοποιεί τον κόσμο αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώμα, ενώ τόνισε ότι η πόλη της Τζέντα δεν τον κάνει να αισθάνεται άνετα, καθώς στη Σαουδική Αραβία καταπατώνται τα δικαιώματα των γυναικών. Φυσικά, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα φορέσει ξανά το πολύχρωμο κράνος του- σύμβολο στήριξης την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούις Χάμιλτον:

 
«Όπως είπα και στον προηγούμενο αγώνα (στο Κατάρ), αισθάνομαι ότι σε αυτό το σπορ έχουμε την υποχρέωση για να μιλήσουμε, για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για συγκεκριμένα ζητήματα που βλέπουμε σε αυτές τις χώρες, ειδικότερα γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έχοντας τον απόλυτο σεβασμό προς όσους βρίσκονται εδώ, διότι με έχουν υποδεχθεί με ζέση, δεν μπορώ να υποκριθώ ότι γνωρίζω όσα γνωρίζει κάποιος που έχει μεγαλώσει σε αυτή την κοινότητα και έχει επηρεαστεί σημαντικά από συγκεκριμένους κανόνες αυτού του καθεστώτος.

Με ρωτάτε αν αισθάνομαι άνετα εδώ και θα μπορούσα να σας απαντήσω πως ναι, αισθάνομαι έτσι, όμως δεν είναι επιλογή μου να βρίσκομαι στην Τζέντα. Το άθλημα έχει κάνει την επιλογή να βρεθούμε στη Σαουδική Αραβία. Αν είναι σωστό η λάθος δεν έχει σημασία να το συζητήσουμε τώρα. Το σημαντικό είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Στον προηγούμενο αγώνα είδατε, για παράδειγμα, το κράνος που φόρεσα. Θα το φορέσω ξανά εδώ και θα το κάνω και στον επόμενο αγώνα.

Αν κάποιος έχει τον χρόνο και θέλει να το κάνει, ας διαβάσει τους νόμους σχετικά με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είναι τρομακτικοί. Υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα, οι γυναίκες μπορούν πλέον να οδηγήσουν, από το 2018 κι έπειτα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν φυλακισμένες γυναίκες επειδή είχαν οδηγήσει πριν από πολλά, πολλά χρόνια.

Πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές και πιστεύω ότι το άθλημά μας οφείλει να κάνει περισσότερα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News