Λευτέρης Αυγενάκης: «Έχει ωριμάσει η συζήτηση με την ΚΑΕ Ολυμπιακός για το ΣΕΦ»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τοποθετήθηκε στην συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων φιναλίστ της Stoiximan Basket League και αναφέρθηκε στις συζητήσεις με την ΚΑΕ Ολυμπιακός για το θέμα του ΣΕΦ.

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν δοθεί στις ομάδες και τις συζητήσεις με την ΚΑΕ Ολυμπιακός για το ΣΕΦ, ενώ κατέκρινε και τα περιστατικά που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

«Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα. Αν τελειώνουν τα προβλήματα θα μέναμε άνεργοι. Δεν θα μείνουμε άνεργοι λοιπόν. Επειδή παρακολουθούμε τη πορεία δημοφιλίας των αθλημάτων, το μπάσκετ έχει κάνει μία εκτίναξη και μία καθίζηση το ποδόσφαιρο, τρίτος είναι ο στίβος και τέταρτος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός», επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε:

«Το μπάσκετ ξαναμπαίνει «επιθετικά» στα σπίτια των Ελλήνων. Η νέα γενιά ασχολείται περισσότερο. Χαίρομαι για τον στόχο που έθεσε ο Πρόεδρος για τις περισσότερες ομάδες από την Περιφέρεια. Σε αυτή την προσπάθεια η συνεργασία μας είναι στενή και διαρκής. Άλλοτε πετυχαίνουμε τον στόχο και άλλοτε όχι. Δημιουργήσαμε νέο μηχανισμό στήριξης με την φορολογία των στοιχηματικών εταιριών.

Ο μηχανισμός αυτός έχει λειτουργήσει με πολλές δυσκολίες στο ξεκίνημα και ήδη έχουν δοθεί 31 και 31 εκατομμύρια σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τον επόμενο μήνα θα γίνει εκκαθάριση και αν είναι διαθέσιμα λεφτά θα κατανεμηθούν, για να κάνουν τον προγραμματισμό τους οι ιδιοκτήτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι κρατικοδίαιτος ο αθλητισμός, αλλά θα δίνουμε ένα χέρι βοηθείας Για τις εγκαταστάσεις γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια. Δεν υπάρχουν τα χρήματα του 2004, αλλά υπάρχει άλλη κουλτούρα.

Ήδη μπασκετικές εγκαταστάσεις έχουν δοθεί στην ΑΕΚ και έχει ωριμάσει η συζήτηση με την ΚΑΕ Ολυμπιακός για το θέμα στο ΣΕΦ. Στόχος είναι να βοηθήσουμε όλες τις ομάδες, σε όλα τα αθλήματα. Έχουμε όλη την διάθεση. Μάτια και μυαλό ανοιχτό θέλουμε Ο ανταγωνισμός και το ωραίο θέαμα αυξάνει τις μετοχές σας. Αντιμετωπίζει δυσκολίες ο ΕΣΑΚΕ, αλλά είμαστε μαζί και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.

Βάλτε τα δυνατά σας, θα κάνουμε κι εμείς ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε η δημοφιλία του μπάσκετ να αυξηθεί, να έχουμε ομάδες από την περιφέρεια και να έχουμε ωραίο θέμα και κόσμο στις κερκίδες και όχι ακραίες εικόνες όπως στον τελικό Κυπέλλου ποδοσφαίρου».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News