ΑΕΚ: Από τον... εφιάλτη στην κανονικότητα, η «Ένωση» ισορροπεί σε... λεπτή κλωστή!

ΑΕΚ: Από τον… εφιάλτη στην κανονικότητα, η «Ένωση» ισορροπεί σε… λεπτή κλωστή! | Μπάσκετ | Basket League

Η «Ενωση» του Μάκη Αγγελόπουλου έχει πολλούς «πονοκεφάλους», οφείλει να βρει τις λύσεις για μια νορμάλ χρονιά και το sportday.gr αναλύει και καταγράφει τα κρίσιμα θέματα.

Η ΑΕΚ έχει τον απαγορευμένο αριθμό «21» των ban που οφείλει να διευθετήσει ώστε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα

Η σεζόν ήταν «εφιαλτική», αλλά η επόμενη μέρα έχει πολλά θέματα και οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να αντιδράσουν με πράξεις για να μπορέσουν να έχουν μια ήρεμη χρονιά στο νέο τους γήπεδο. Πρώτο και πιο σημαντικό είναι το θέμα των μπαν. Η «Ενωση» πληρώνει το γεγονός πως έκανε πολλά «ανοίγματα» και άλλαζε συνεχώς παίκτες και προπονητές τα προηγούμενα χρόνια. Ετσι οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τα 21 ban. Ένα νούμερο άκρως απαγορευτικό. Είναι το νούμερο ένα θέμα που θα πρέπει να διευθετηθεί. Το πρέπει με κεφαλαία γράμματα. Διαφορετικά η «Ενωση» δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα. Διότι βάσει του καταστατικού που ψηφίστηκε στις 19/5, από την ΕΟΚ, ομάδες που έχουν ενεργά ban από την ΦΙΜΠΑ δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στο επόμενο πρωτάθλημα, αν δεν τακτοποιήσουν τους διακανονισμούς τους. Μια κίνηση της ΕΟΚ που ήταν απαραίτητη και βοηθάει στην εξυγίανση του ελληνικού μπάσκετ. Ταυτόχρονα η «Ενωση» δεν θα μπορέσει ξανά να κάνει κινήσεις με παίκτες που είχαν εδώ τα δελτία τους (όπως έγινε με τους Ράουτινς-Λάνγκφορντ).

Η «Ενωση» αναμένει και την εξαγγελία για το πενταετές πλάνο αποπληρωμής των χρεών και το ντιλ με την ονοματοδοσία του γηπέδου

Ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι λοιποί αρμόδιοι το γνωρίζουν καλά αυτό και πρέπει να «τρέξουν» τάχιστα για να μπορέσουν να λύσουν αυτό τον «βραχνά». Ταυτόχρονα όπως ανέφεραν και μέσω ανακοίνωσης αναμένουν από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο να τηρήσει την εξαγγελία του στις 24/1. «Συμφωνούμε 100% με όλα όσα δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Ευάγγελος Λιόλιος, σχετικά με την εξυγίανση του ελληνικού Μπάσκετ και την εναρμόνιση του καταστατικού με το καταστατικό της FIBA και περιμένουμε να θέσει σε εφαρμογή το 5ετές πλάνο αποπληρωμής χρεών, που ο ίδιος – από τις 24 Ιανουαρίου 2022- εξήγγειλε, κατά την τηλεσυνδιάσκεψη με τις ΚΑΕ». Το άλλο θέμα που «καίει» την ΑΕΚ και βρίσκεται σε καλό δρόμο έχει σχέση με την ονοματοδοσία του γηπέδου. Η διοίκηση έχει βρει άκρη και όταν λυθεί και αυτό το θέμα τότε θα μπορέσει να τονωθεί και οικονομικά και κατά συνέπεια να βρει έξτρα πηγή εσόδων που θα την βοηθήσουν και στο κομμάτι των μπαν.

Ο Ηλίας Καντζούρης είναι στη κορυφή της λίστας της ΑΕΚ που θέλει να κρατήσει τους Κολόμ-Χάμερ-Ανγκόλα και να σκεφτεί τι θα κάνει με την Ευρώπη

Από εκεί και πέρα ένα άλλο θέμα που υπάρχει είναι το αγωνιστικό. Το οποίο – προφανώς – και επηρεάζεται από το θέμα των τιμωριών. Η ΑΕΚ θα μιλήσει με τον Κούρο Σεγκούρα, αλλά δύσκολα θα υπάρξει συνέχεια στην συνεργασία των δύο πλευρών. Ο Ηλίας Καντζούρης αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Κολοσσό και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των «κιτρινόμαυρων». Ο Ελληνας κόουτς έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικό έργο στην Ρόδο (ασχέτως του αποκλεισμού από την Λάρισα) ενώ έχει περάσει από τον πάγκο της «Ενωσης» ως βοηθός του Λούκα Μπάνκι. Στο μυαλό των «κιτρινόμαυρων» υπάρχει και ο Φώτης Τακιανός της Λάρισας. Από εκεί και πέρα το θέμα των παικτών είναι επίσης σημαντικό. Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τους Κίνο Κολόμ-Ιαν Χάμερ ενώ θέλει να ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης του Μπράιαν Ανγκόλα. Αυτή η τριάδα των ξένων μπορεί να αποτελέσει την βάση για να μπορέσει η «Ενωση» ενός νορμάλ μπάτζετ να επιστρέψει στην κανονικότητα της. Αν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη (κατετάγη στην 6η θέση), αυτό θα φανεί από τις προθέσεις της, διότι αν το δηλώσει, θα πρέπει να αρχίσει από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News