Θοδωρής Ζαγοράκης: Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διαμάχη μεταξύ FIBA και Euroleague

Eurokinissi

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρα για τις διοργανώσεις των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ και της Euroleague που συμπίπτουν.

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, σχετικά με τις διοργανώσεις των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ και της Euroleague, καθώς, όπως αναφέρει, «οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο αθλητικών διοργανώσεων συμπίπτουν με αποτέλεσμα να καθίσταται πρακτικά αδύνατον διεθνείς αθλητές να συμμετάσχουν και στις δύο».

«Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά το διχαστικό κλίμα που επικρατεί στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ οδηγεί σε απαξίωση τόσο τις εθνικές ομάδες όσο και το ίδιο το άθλημα, καθώς οι διεθνείς παίκτες δεν μπορούν να αγωνιστούν με τις εθνικές τους ομάδες», σημειώνει στην ερώτησή του, υπογραμμίζοντας ότι «η αδυναμία συνεννόησης για την εναρμόνιση του προγράμματος των διοργανώσεων (καλεντάρι αγώνων) μεταξύ ομοσπονδιών και Euroleague έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την ανάπτυξη του μπάσκετ, υποβαθμίζοντας εν τέλει το άθλημα στα μάτια εκατομμυρίων φιλάθλων ανά την Ευρώπη».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι «η ΕΕ θα πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής διάστασης του αθλητισμού», ο κ. Ζαγοράκης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «τι μέτρα πρόκειται να λάβει για τη διαφύλαξη του δικαιώματος συμμετοχής των ευρωπαίων καλαθοσφαιριστών στις εθνικές τους ομάδες» και «με ποιους τρόπους σκοπεύει να μεσολαβήσει (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) στη μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ FIBA και Euroleague, η οποία αποδεδειγμένα υπονομεύει το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News