Γουόκερ Κέσλερ: Πού είναι ο Γκομπέρ, οέο;

ΑΠΕ

Ο ρούκι της Γιούτα σκέπασε με 20 πόντους και 21 ριμπάουντ (και… μόνο 2 τάπες) τα καλάθια και στο 126-125 μέσα στη Μινεσότα – δηλαδή την ομάδα που τον έδωσε μαζί με του κόσμου τους παίκτες και τα ντραφτ πικ για τον «αόρατο» Γάλλο σέντερ!

Στις δύο πρώτες του εβδομάδες ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, δηλαδή μετά την επιλογή του στο ντραφτ και προτού φυσικά πατήσει παρκέ, είχε υπάρξει παίκτης τριών διαφορετικών συλλόγων του ΝΒΑ!

Οι Γκρίζλις τον επέλεξαν στο Νο 22, οι Τίμπεργουλβς τον πήραν τον ίδιο βράδυ σε ανταλλαγή με τη συμμετοχή άλλων δύο ρούκι (μηδαμινής συμμετοχής, των Τάι Τάι Ουάσινγκτον και Τζέικ ΛαΡάβια), οι Τζαζ τον χαίρονται. Γουόκερ Κέσλερ, ο αντι-Γκομπέρ που κάνει πλάκα στον… Γκομπέρ.

Για να στείλουν την επί εννιαετία «κολώνα» τους στη Μινεάπολις, οι «μορμόνοι» έλαβαν από τους «λύκους» πέντε ντραφτ πικ πρώτου γύρου έως το 2029 (!) και άλλους τόσους έτοιμους, κανονικούς παίκτες. Ανάμεσά σε δαύτους, τον Κέσλερ.

Ο Γκομπέρ, βέβαια, ένας Ολ Σταρ ψηλός. Καταπληκτικός ριμπάουντερ και ακόμα πιο δεινός μπλοκέρ, έχοντας τερματίσει και στις δύο σχετικές κορυφές του ΝΒΑ σε μια σεζόν, ως παίκτης της Γιούτα. Επιπλέον, τρεις φορές ψηφίστηκε ο καλύτερος αμυντικός της λίγκας.

Τον ίδιο τίτλο έλαβε πέρυσι στο κολεγιακό πρωτάθλημα ο Κέσλερ. Κορυφαίος μπλοκέρ επίσης, με τον απίθανο μέσο όρο των 4,6 κοψιμάτων σε μόλις 25 λεπτά συμμετοχής στο Ομπερν. Άλλο NCAA, άλλο ΝΒΑ θα πείτε, με το δίκιο σας.

Πάντως ο 21χρονος των 213 εκατοστών δεν έχει κανένα πρόβλημα να «μεταφράζει» αυτά τα νούμερα και στο τοπ επίπεδο, τώρα που αρχίζει να παίζει (ολοένα και) περισσότερο. Κερασάκι στην τούρτα, οι 20 πόντοι και τα 21 ριμπάουντ του στο 126-125 μέσα στη Μινεσότα. Ναι, μέσα στο νέο «σπίτι» του Γκομπέρ.

Βίοι αντίθετοι μονάδων και ομάδων, κάτι από… Μούρνινγκ

Την ώρα που ο Γάλλος έχει μέσους όρους 13,3 πόντων, 11,5 ριμπάουντ και 1,3 μπλοκ, αδυνατώντας να βοηθήσει ουσιαστικά τη νέα ομάδα του που απογοητεύει, ο λευκός Αμερικανός έχει αντίστοιχους 13,5 π., 13,2 ρ. και 3 κοψιμάτων στις λιγοστές φορές που έχει ξεκινήσει!

Ακόμα και τους γενικότερους μέσους όρους του να πιάσουμε, διότι μιλάμε για έναν αναπληρωματικό με λιγότερα από 20’ μέσης συμμετοχής, θα δούμε ότι έχει 7,5 πόντους και 7,2 ριμπάουντ, όχι δηλαδή και τόσο μακριά από νταμπλ-νταμπλ, και κυρίως δύο τάπες – που τον κατατάσσουν στο Top-4 της λίγκας, πάνω από τον Γκομπέρ.

Ο τελευταίος βγάζει τελευταία και τραυματισμούς, με αποτέλεσμα χθες το βράδυ να ξεκινήσει, αλλά να διαρκέσει μονάχα πέντε λεπτά η παρουσία του. Από την άλλη, έλειπαν επίσης (διότι εδώ και καιρό απουσιάζει και ο Καρλ-Αντονι Τάουνς στη Μινεσότα) οι δύο βασικοί ψηλοί.

Αν για την απουσία του Κέλι Ολίνικ μπορείς να πεις ότι πάει κι έρχεται, ότι μπορεί να καλυφθεί, αυτήν του Λάουρι Μάρκανεν θεωρητικά την λες καταδικαστική. Μια ομάδα μόνος του ουκ ολίγες φορές, ο Φινλανδός έχει 24,6-8,6 σε πόντους-ριμπάουντ στην τρέχουσα σεζόν.

Ο Κέσλερ λοιπόν ξεκίνησε ξανά, κατέγραψε 20-21 με 9/13 δίποντα και 9 επιθετικά ριμπάουντ (!), έκανε ατομικό ρεκόρ με τέσσερις ασίστ, έριξε δύο ταπίδια (μόνο την τελευταία βδομάδα είχε ρίξει 7 στους Μάτζικ και 6 στους Γκρίζλις) και η ομάδα του Γουίλ Χάρντι θριάμβευσε. Ξανά.

Ποιο tanking ώστε να κυνηγηθεί το Νο 1 του ντραφτ; Στην τελική, τόσα ακόμα πικ έχουν τα επόμενα χρόνια στη Γιούτα, χάρη στο τρέιντ του Γκομπέρ (κι εκείνο του Ντόνοβαν Μίτσελ, που στάλθηκε στο Κλίβελαντ). Οσο κι αν η πορεία είναι εύλογα καθοδική μετά το αφύσικα καλό πρώτο δίμηνο, με το «διπλό» στη Μινεάπολις οι Τζαζ ανέβηκαν όγδοοι στη Δύση.

Εχουν ρεκόρ 23-24, έβαλαν δηλαδή από κάτω τους τη… Μινεσότα του 22-23, που ξεκίνησε τη σεζόν με βλέψεις πρωταγωνιστικές. Η τελευταία κερδίζει πιο συχνά όταν δεν παίζει ο Γκομπέρ. Στις 16 πιο πρόσφατες εμφανίσεις του, οι Τίμπεργουλβς κέρδισαν μονάχα εξάκις.

Αντιθέτως οι «μορμόνοι» πήραν τρίτο ροζ φύλλο στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, στα οποία ο ρόλος του Κέσλερ έχει αναβαθμιστεί. Γύρισαν από το -10 στην τέταρτη περίοδο στη φωλιά των «λύκων», με τον ρούκι να καταγράφει ήδη όγδοο νταμπλ-νταμπλ στην πρώτη του σεζόν.

Ανιψιός του μακαρίτη Αλεκ Κέσλερ, ψηλού των Χιτ στα ‘90s, ο Γουόκερ ήταν «διπλός» με 20άρια. Τέτοια, με τουλάχιστον 65% εντός παιδιάς, είχαμε να δούμε από ρούκι του ΝΒΑ από τον Αλόνζο Μούρνινγκ (όχι του Μαϊάμι του θείου Κέσλερ, στο οποίο πήγε αργότερα, αλλά της Σάρλοτ) τη σεζόν 1992-93!

Η νέα «κολώνα» της Γιούτα έχει ποσοστό 71,7% και αν είχε πιάσει το όριο προσπαθειών (που θα το πιάσει προϊόντος του χρόνου, αν εξακολουθήσει να παίζει περισσότερο) θα ήταν ο δεύτερος ευστοχότερος ΝΒΑer μετά τον Νικ Κλάξτον των Νετς.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News