Παναθηναϊκός: Ο Αντριους κρατάει «δέσμια» την θέση 7ου ξένου στην Basket League!

EUROKINISSI

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αποκάλυψε τον λόγο που δεν γίνεται αλλαγή στο ελληνικό πρωτάθλημα ανάμεσα στον Αντριους και τον Γκριγκόνις. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Αρκετός κόσμος αναρωτιέται και δικαίως γιατί δεν αγωνίζεται στην Basket League ο Μάριους Γκριγκόνις ενώ ταυτόχρονα ο Αντριου Αντριους ο οποίος έχει θέση στο ρόστερ δεν αγωνίζεται. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αποκάλυψε τον λόγο. «Ο Αντριους είναι εκτός ομάδας εδώ και τρεις μήνες περίπου. Δεν υπογράφει το χαρτί να βγει εκτός ελληνικού ρόστερ». Τι σημαίνει αυτό;

Ο Αμερικανός γκαρντ Αντριου Αντριους ο οποίος δεν υπολογίζεται εδώ και τρεις μήνες από την ομάδα του Παναθηναϊκού δεν παραιτείται της συμμετοχής του από την Basket League. Σύμφωνα με τον κανονισμό που υπάρχει για να μπορέσει μια ομάδα από το ελληνικό πρωτάθλημα να απελευθερώσει θέση ξένου και να προχωρήσει σε αλλαγή θα πρέπει και ο ίδιος ο παίκτης (στη προκειμένη περίπτωση ο Αντριους) να συμφωνήσει, να συναινέσει και να υπογράψει το αντίστοιχο έγγραφο.

Για παράδειγμα όταν ο Μάριους Γκριγκόνις είχε τραυματιστεί και ήταν δηλωμένος στο ελληνικό ρόστερ, είχε συναινέσει και είχε υπογράψει το σχετικό έγγραφο για να απελευθερωθεί θέση ξένου. Κάτι λογικό και δίκαιο ώστε να διευκολύνει την ομάδα του. Αντίθετα με τον Λιθουανό γκαρντ, ο Αντριους «δεσμεύει» χωρίς λόγο εδώ και καιρό τη θέση του 7ου ξένου ενώ γνωρίζει πως δεν υπολογίζεται.

Οσο εμμένει σε αυτή την απόφαση από τη στιγμή που έχει κλειστό συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα έχει 6 δηλωμένους ξένους χωρίς να μπορεί να κάνει τις αλλαγές του ανάλογα τις συνθήκες του εκάστοτε αγώνα. Διότι ο Αντριου Αντριους αρνείται να υπογράψει το χαρτί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News