Ολυμπιακός: Χωρίς Κάνααν στα playoffs της Basket League

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να αφήσει εκτός playoffs τον Αζάια Κάνααν αιφνιδιάζοντας όσους περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιζόταν στη συνέχεια της Basket League χωρίς τον Τζοέλ Μπολομπόι!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το είχε δηλώσει: «Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση». Και τέτοια ακριβώς αποδείχτηκε η επιλογή του Έλληνα τεχνικού για τον Αμερικανό που δεν θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό στη μάχη των playoffs της Basket League.
Σχεδόν ένα 24ωρο πριν από το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη στο Ειρήνης και Φιλίας (την Πέμπτη στις 19.15) οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν ότι ο παίκτης που «κόβεται» από τη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ο Αζέια Κέινααν!

Ουσιαστικά το δίλημμα που είχε να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας αφορούσε το δίδυμο Κέινααν – Μπολομπόι, καθώς η παρουσία των υπόλοιπων ξένων (Γουόκαπ, ΜακΚίσικ, Πίτερς, Φαλ, Μπλακ) στην τελική εξάδα έμοιαζε αδιαπραγμάτευτη.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθμισε τα δεδομένα, «ζύγισε» τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε περίπτωσης και έκρινε ότι είναι προτιμότερο να πορευτεί ο Ολυμπιακός στα playoffs με γεμάτη τη γραμμή των ψηλών του, θεωρώντας πιθανότατα ότι η δυνατότητα του διδύμου ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη να αγωνίζεται με την ίδια επιτυχία στο «2» και στο «3», αλλά και η δυνατότητα του Πίτερς να αγωνίζεται και στο «3» του επιτρέπουν να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί στην περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει κανονισμών οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο 6 από τους 7 ξένους τους στα playoffs. Δεν ισχύει δηλαδή ο κανόνας του «6+1» που υπήρχε στην κανονική περίοδο, όταν σε κάθε αγώνα επιλεγόταν και κάποιος διαφορετικός να μένει εκτός δωδεκάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News