Συνέντευξη Άλεκ Πίτερς: «Ο καθένας θέλει να παίζει περισσότερο - Κάνω ότι μπορώ για να βοηθάω την ομάδα»

EUROKINISSI

Ο Άλεκ Πίτερς έζησε τον συγκλονιστικό ημιτελικό με τη Μονακό κυρίως από τον πάγκο, όμως αυτό δεν τον πτοεί και παρ’ όλο που θέλει να παίζει περισσότερο, νιώθει έτοιμος να βοηθήσει ακόμα κι αν αυτό προϋποθέτει μόνο άμυνες και ριμπάουντ!

Αποστολή στο Κάουνας: Νικόλας Σόμογλου

Είναι ένας από τους παίκτες που έχουν έναν από τους πιο δύσκολους ρόλους στο φετινό οικοδόμημα του Ολυμπιακού, καθώς πρέπει να παίζει από 5 έως το πολύ 10 λεπτά. Ένας ασυνήθιστος ρόλος για τον ίδιο αφού σε όλες τις προηγούμενες ομάδες του συνήθιζε να είναι εκ των πρώτων σκόρερ. Ο Άλεκ Πίτερς, όμως, μίλησε στο sportday.gr για τον ιδιαίτερο ρόλο του και το πώς έζησε τον σπουδαίο ημιτελικό δίπλα στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Δε θέλω να σε ρωτήσω για το τί συνέβη στο ημίχρονο και τι σας είπε ο Μπαρτζώκας. Θέλω να σε ρωτήσω για το αν μίλησε κάποιος από τους παίκτες.

Γενικά στο ημίχρονο όλοι ήμασταν σε μια πιο… ήσυχη διάθεση θέλοντας να ηρεμήσουμε. Όλοι το νιώσαμε ότι παίζαμε αγχωμένα, νευρικά, «έξω απ’ τα νερά μας», δεν καταφέραμε να βρούμε το ρυθμό μας και πήραμε όλοι μια ανάσα. Ήταν γενικά ένα μήνυμα ανάμεσα στους παίκτες και όλοι συμφωνήσαμε πως ήταν ένα δικό μας παιχνίδι το οποίο μόνοι μας μπορούσαμε να χάσουμε.

Ζώντας το παιχνίδι από τον πάγκο, ίσως σε δυο μέρες από το παρκέ, ποιες ήταν οι διαφορές ανάμεσα στις αντιδράσεις πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου;

Δεν μπορείς να βρεις καλύτερη περίοδο από την τρίτη που πραγματοποιήσαμε. Η κατάσταση στον πάγκο ήταν σα δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο πρώτο δε νιώθαμε άνετα, στο δεύτερο τους κάναμε εμείς να νιώσουν όσο πιο άβολα γινόταν.

Νιώθατε ασταμάτητοι στην τρίτη περίοδο; Είναι μια τόνωση της αυτοπεποίθησής σας;

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή έβλεπες το σκορ και εμείς συνέχεια σκοράραμε ενώ εκείνοι όχι. Βγάζαμε ένα ένα τα συστήματά μας, τους πιέζαμε πολύ στην άμυνα, ο Λαρεντζάκης έβαλε ένα απίθανο σουτ και ένιωθες ότι το παιχνίδι ήταν στα μέτρα μας και δεν θα μπορούσαμε να το χάσουμε.

Έχοντας ένα διαφορετικό ρόλο σε σχέση με την υπόλοιπη καριέρα σου, νιώθεις και διαφορετικός παίκτης; Αισθάνεσαι βελτιωμένος στο κομμάτι της άμυνας, του ριμπάουντ και γενικότερα όλων των «μικρών πραγμάτων»; Αντί για πρώτο βιολί επιθετικά, πλέον μπαίνεις ώστε να αλλάξεις το παιχνίδι και κυρίως μέσω της άμυνας…

Ο καθένας μας εύχεται να παίζει περισσότερο. Εύχομαι να παίζω περισσότερο; Φυσικά! Έτσι είναι όλοι. Αλλά όταν βρίσκεσαι σε ένα Final-Four, πόσο μάλλον όταν είσαι και σε μια σπουδαία ομάδα σαν τη δική μας όλοι θέλουν να παίζουν και να συμμετέχουν περισσότερο εντός παρκέ.

Όμως αυτή είναι η κατάσταση και το μόνο που σκέφτομαι προσωπικά είναι τον τρόπο με τον οποίο θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Και ας είναι να παίζω δύο λεπτά παίρνοντας ριμπάουντ και βγάζοντας άμυνες. Αυτές οι «μικρές λεπτομέρειες» κάνουν τη διαφορά και έτσι προσπαθώ να σκέφτομαι χωρίς να έχω στο μυαλό μου ότι θα μπορούσα να παίζω περισσότερο. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή γι’ αυτό και διεκδικεί τον τίτλο.

Του χρόνου…

(Γελάει)…

Όσον αφορά τον τελικό;

Μακάρι να έπαιζαν τέσσερις παρατάσεις για να ήταν πιο κουρασμένοι!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News