Ιτούδης: «Αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε τη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τις ΗΠΑ και αναφέρθηκε στο επόμενο και κρίσιμο ματς της Εθνικής μας ομάδας.

Τι δήλωσαν μετά την αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με τις ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Κύπελλο οι Δημήτρης Ιτούδης, Γιώργος Παπαγιάννης και Νίκος Ρογκαβόπουλος.

Δημήτρης Ιτούδης: «Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ, ήταν η καλύτερη ομάδα. Θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι αντίπαλοι ήταν πολύ εύστοχοι, έβαλαν σχεδόν όλες τις βολές τους, ενώ εμείς χάσαμε 36 σουτ και πήραμε μόνο 7 επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που δείχνει πολλά. Δεν ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας. Ελπίζω όμως να μας βοηθήσει για τον τελικό με τη Νέα Ζηλανδία. Μπράβο στις ΗΠΑ, έχουν πολλή ποιότητα και θεωρώ πως μπορούν να φτάσουν ως το τέλος της διοργάνωσης. Αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε τη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά και να πάρουμε τα ριμπάουντ. Είναι μια πολύ δυναμική ομάδα και το να έχουμε την ίδια σκληράδα θα είναι ένα από τα κλειδιά. Οι ΗΠΑ σήμερα ήταν καλά προετοιμασμένες, είχαν καλή αμυντική στρατηγική και έδειξαν να μας σέβονται σεβόμενοι το παιχνίδι και κάθε αντίπαλο. Πήραμε το μάθημα για το πώς πρέπει να παίζουμε με συγκεκριμένες πεντάδες και υποθέτω πως θα γίνει και μεθαύριο. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς, γιατί δεν είμαστε και τόσοι πολλοί».

Γιώργος Παπαγιάννης: «Στόχος μας ήταν να διεκδικήσουμε το παιχνίδι και να νικήσουμε, για να γίνει πιο εύκολη η συνέχεια για εμάς. Οι ΗΠΑ τιμώρησαν τα λάθη μας και τις βιαστικές αποφάσεις που πήραμε. Σίγουρα θα κοιτάξουμε τι κάναμε λάθος στην επίθεση και πάμε για το επόμενο παιχνίδι. Δεν κυκλοφορήσαμε καλά την μπαλα στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν κυκλοφορήσαμε την μπάλα καλά σκοράραμε και βγάλαμε φάσεις. Είναι ένα μάθημα για το επόμενο παιχνίδι. Η καλή κυκλοφορία μας δίνουν ελεύθερα σουτ και μεγαλύτερες πιθανότητες να σκοράρουμε. Ακολουθεί ο αγώνας με τη Νέα Ζηλανδία που είναι καθοριστικός. Είναι μια ομάδα που παίζει με διαφορετικό τέμπο από ότι έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε τα ριμπάουντ και να πάμε σε καλές επιθέσεις».

Νίκος Ρογκαβόπουλος: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια πολύ καλή απόδοση. Οι ΗΠΑ έβαλαν πολλά δύσκολα σουτ και ήταν απόλυτα εύστοχοι στις βολές. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να ματσάρουμε την ενέργειά τους και η διαφορά άνοιξε. Το αφήνουμε πίσω. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν ακόμη τελικό, όπως και στο πρώτο παιχνίδι με την Ιορδανία, απέναντι στη Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη. Πρέπει να βελτιωθούμε στα πάντα, στα ριμπάουντ, στη σκληράδα, στα πάντα… Είναι δύσκολο στον λίγο χρόνο που έχουμε. Όμως όλοι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, έχουμε πολύ καλό κλίμα και θα κάνουμε το καλύτερο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News