Εθνική Ιτούδης: «Θα έχουμε αυταπάρνηση, δεν πρέπει να μείνουμε στο -15 με τη Λιθουανία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη, εν όψει του μεγάλου αγώνα της Εθνικής Μπάσκετ με τη Λιθουανία.

Η Εθνική πέρασε στους «16» του Μουντομπάσκετ μετά τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας την τελευταία αγωνιστική και θα αντιμετωπίσει ως πρώτο αντίπαλο τη Λιθουανία.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε εν όψει του σημαντικού αγώνα για όλα όσα θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες του για να πάρουν τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Είμαστε ικανοποιημένοι όσον αφορά την πρόκριση. Ο Θανάσης ήταν αμφίβολο ότι θα παίξει. Υπερέβαλε εαυτόν. Έθεσε τον εαυτό του στην ομάδα. Η πίεση ξεκινάει από την ομάδα. Αμυντικά ήμασταν συνεπείς. Να δούμε την επόμενη μέρα το πως θα προσεγγίσουμε το επόμενο παιχνίδι.

Θεωρώ ότι το διαχειριστήκαμε σωστά στα τρία παιχνίδια. Στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ μπήκαμε να κερδίσουμε πράγματα. Προφανώς με ανησυχεί η κούραση. Δεν θεωρώ ότι κανείς από τους 11 θα πει κουράστηκα ή δεν μπορώ. Ο τρόπος που βρήκαμε χθες να κλείσουμε το ροτέισον ήταν αυτό που μας έδωσε τη λύση όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο και στα επόμενα.

Αναμφίβολα δεν μπορούμε να είμαστε ξανά στο -15 και να κυνηγήσουμε. Έχουν αρκετά σημεία αναφοράς, είτε στην περιφέρεια είτε στο ζωγραφιστό. Πρέπει να προετοιμαστούμε και στο θεωρητικό κομμάτι. Θα παρουσιαστούμε πολύ έτοιμοι και με αυταπάρνηση. Στη Λιθουανία το μπάσκετ είναι No1 σπορ

Τα παιδιά που λείπουν από τη Λιθουανία έχουν αντικατασταθεί από παιδιά που παίζουν στην EuroLeague. Έχουν ψηλά κορμιά και καλό μπασκετικό iq.

Η συνέπεια γενικότερα στην ζωή μας είναι κάτι σημαντικό. Αυτό δεν με προβληματίζει. Η ομάδα άλλαξε τα δεδομένα. Ήμασταν στο -15 και δεν είχαμε άλλη επιλογή. Νομίζω ότι παρασύρεις και τις αποφάσεις και συντονίζεις και εσύ εν μέρει τον τρόπο που θα ακολουθήσουν οι διαιτητές.»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News