Διαιτησία: «Κρέμασε» τη σφυρίχτρα ένας από τους πιο έμπειρους διαιτητές - Ο λόγος

Ηλίας Κορομηλάς
eurokinisi

Ο Ηλίας Κορομηλάς αποφάσισε να σταματήσει τη διαιτησία παρότι είχε ακόμα το ηλικιακό περιθώριο και έχει έναν σημαντικό λόγο γι’ αυτό.

Την απόφαση να… κρεμάσει τη σφυρίχτρα του πήρε ο έμπειρος διαιτητής μπάσκετ, Ηλίας Κορομηλάς, με επιστολή του προς την ΣΕΔΚΑ.

Όπως τόνισε στην ανακοίνωσή του αποχωρεί γεμάτος εμπειρίες και αισθανόμενος ευγνωμοσύνη για όσα έζησε και όσους γνώρισε.

Η απόφαση του αιφνιδίασε αρκετούς αφού ήρθε μόλις μερικές ημέρες μετά την απόφαση της ΚΕΔ που έδινε το δικαίωμα και σε αυτόν (σ.σ.: και στους Γιώργο Θεονά και Πέτρο Παπαπέτρου) να συνεχίσει την καριέρα του παρά την συμπλήρωση του 50ου έτους ηλικίας.

Όμως, όπως διευκρίνισε, ένας τραυματισμός δεν τον αφήνει να βρεθεί στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που επιθυμεί.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ: 

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συγχαρητήρια για την απόφαση της Ομοσπονδίας να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα σχετικά με τα όρια ηλικίας της διαιτησίας. Είναι γενικά παραδεκτό, πως έχουν ωριμάσει πλέον και στην Ελλάδα οι συνθήκες για να γίνει αυτό που συμβαίνει ήδη, σε προηγμένες μπασκετικά χώρες. Παρότι προσωπικά με εξυπηρετεί, αφού μου δίνει την δυνατότητα να συνεχίσω την διαιτητική μου καριέρα, κρίνω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και για εμένα.

Γι’ αυτό και μετά από πολλή σκέψη, πήρα την δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω από την ελληνική και ευρωπαϊκή ενεργό διαιτησία. Ένας τραυματισμός που με ταλαιπωρεί, δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι στο επίπεδο σωματικής ετοιμότητας και αθλητικότητας, που επιθυμώ, και κυρίως προϋποθέτει η διαιτησία μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο.

Θα στερηθώ αυτό που αγαπώ και από το οποίο βιοπορίζομαι, γιατί θέλω να κοιτάω όλη τη μπασκετική κοινωνία στα μάτια.

Αποχωρώ γεμάτος σε εμπειρίες και ευγνώμων για όσα έζησα και όσους γνώρισα στην πολυετή αυτή πορεία στον κόσμο του μπάσκετ.

Είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια, η διαιτησία στην Ελλάδα, μέσα από σκληρή δουλειά και σωστή οργάνωση, θα οδηγηθεί ξανά σε υψηλά επίπεδα και ο Έλληνας διαιτητής θα ηγηθεί ξανά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια της ΕΟΚ να αναδείξει νέους Έλληνες διαιτητές που θα υπηρετήσουν το άθλημα που τόσο αγαπάμε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση.

Κορομηλάς Ηλίας»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News