ΑΕΚ: Η πρόκριση στον όμιλο των «16» και η πιθανότητα για... εμφύλιο!

Η ΑΕΚ ήδη βρίσκεται στους «16» του BCL και στον νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί, υπάρχει η πιθανότητα ελληνικού ματσαρίσματος, είτε με Προμηθέα ή με Περιστέρι, αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό;

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα την Σάσαρι με 110-79 και προκρίθηκε άνετα από τον όμιλο, προχωρώντας πλέον στους «16». Η Ένωση θα βρεθεί σε έναν νέο όμιλο με τρείς ομάδες, με τους πρώτους δύο να παίρνουν εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου μία από αυτές μπορεί να είναι είτε ο Προμηθέας ή το Περιστέρι.

Ποιοι θα είναι ωστόσο οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ; Ένας αντίπαλος θα προκύψει από τον έβδομο όμιλο, όπου για την 1η θέση παλεύουν η Ντερτόνα Τορτόνα (4-0) και η Μούρθια (3-1), με τις δύο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους στις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το πλάνο της FIBA, το ζευγάρι που θα αγωνιστεί για την πρόκριση είναι η ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση του πρώτου γκρουπ και αυτή που θα βρεθεί στην 3η του δεύτερου γκρουπ.

Στο πρώτο γκρουπ αγωνίζεται το Περιστέρι, ενώ στο δεύτερο ο Προμηθέας. Αυτό σημαίνει πως οι δύο ομάδες ή θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Play In ή μία από τις δύο θα παίξει για την πρόκριση στους «16» και αν τα καταφέρει θα παίξει στον όμιλο της ομάδας του Ζοάν Πλάθα.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, εφόσον βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, να παίξουν για την πρόκριση σε άλλο όμιλο (Α3 – Β2). Ωστόσο εάν έληγε σήμερα η φάση των ομίλων ο 2ος Προμηθέας θα συναντούσε το 3ο Περιστέρι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News