Ολυμπιακός: Έτσι έμεινε ο Πίτερς, έτσι χτίζεται η ομάδα του 2025

Ολυμπιακός: Ετσι έμεινε ο Πίτερς, έτσι χτίζεται η ομάδα του 2025

Το χρονικό των πρόωρων ανανεώσεων στους «ερυθρολεύκους», ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ που επίσης επιβραβεύτηκε για το εντυπωσιακό step up στη μετά Βεζένκοφ εποχή, τι ισχύει με τα υπόλοιπα συμβόλαια. Η… έτοιμη φροντ λάιν, οι πινελιές στην περιφέρεια. Γράφει ο Παύλος Δεπόλλας.

Τέλη Φεβρουαρίου ήταν και το 2022, όταν ο Ολυμπιακός είχε προβεί στην πρόωρη τριετή ανανέωση του Μουσταφά Φαλ, ήτοι μέχρι το καλοκαίρι του 2025. «Είμαι ο κροκόδειλος, αλλά δεν μου αρέσουν τα κροκοδείλια δάκρυα», εμφανιζόταν να λέει χαριτολογώντας στο σχετικό βίντεο.

Τη δεύτερη μέρα του 2023 είχε βάλει ανάλογη τζίφρα ο Σάσα Βεζένκοφ, με τους Κινγκς βέβαια να καλύπτουν το μπάι άουτ για το ΝΒΑ το περασμένο καλοκαίρι. Το ίδιο έτος, η Μεγάλη βδομάδα ήταν τέτοια και για την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, που ανακοίνωσε δύο ακόμα… κλειδώματα.

Στις 11 Απριλίου είχε γνωστοποιήσει με βίντεο από σπα (!) ότι μένει στο λιμάνι έως το 2025 ο Σακίλ ΜακΚίσικ και την επόμενη μέρα είχε έρθει το ακόμα σημαντικότερο νέο, με την επέκταση του συμβολαίου του Τόμας Γουόκαπ μέχρι το 2027!

Χταπόδι παρέγγελνε σε εκείνη την ευφάνταστη ανάρτηση ο διεθνής πλέον πόιντ γκαρντ, μπροστά στη θάλασσα του Πειραιά. Με θέα το ΣΕΦ και παρέα τη σύζυγό του και το νεογέννητο μωράκι τους, ο Άλεκ Πίτερς πήρε σειρά στις πρόωρες ανανεώσεις. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επιβράβευσαν (έγκαιρα!) μία ακόμα πολύτιμη μονάδα τους, κρατώντας τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ έως το 2026.

Εξέλιξη όχι ακριβώς αναμενόμενη, όταν στον περσινό τελικό με τη Ρεάλ ο «Αλέκος» δεν σηκωνόταν ούτε για δευτερόλεπτο από τον πάγκο – και στον ημιτελικό με τη Μονακό ξεντυνόταν για ένα (άποντο) τετράλεπτο. Δεν ξενέρωσε ποτέ ως ρεζέρβα του Βεζένκοφ, το πρώτο κρατούμενο. Μπήκε στα παπούτσια του όταν ο MVP της Ευρωλίγκας έφυγε για Σακραμέντο, το δεύτερο και πιο σημαντικό κρατούμενο.

Με 14,3 πόντους και 5,2 ριμπάουντ σε λιγότερα από 27 λεπτά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πάνω απ’ όλα με τα εκπληκτικά ποσοστά του 86,2% στις βολές, του 61,1% στα δίποντα και του 54,8% στα τρίποντα, o παλιός ΝΒΑer αποτελεί τη σταθερά της ομάδας στην επίθεση. Τα νούμερά του ήταν μάλιστα πολύ πιο εντυπωσιακά πριν από ένα μήνα.

Στις έξι τελευταίες αγωνιστικές (οπότε και καταγράφηκαν οι μισές από τις μόλις έξι μονοψήφιες εμφανίσεις του), ο Πίτερς βάζει 9,6 πόντους. Παίζει όμως και αισθητά λιγότερο, διότι η παρέα του προέβη σε προσθήκες στη φροντ λάιν και δεν χρειάζεται να ξεθεώνεται πάνω στο παρκέ.

Ακόμα κι έτσι, άλλωστε, παραμένει μακράν ο πιο εύστοχος παίκτης της Ευρωλίγκας στα σουτ τριών πόντων, πολύ μακριά πάνω από τον δεύτερο Σέμι Οτζελεϊ της Βαλένθια και το 49,2%. Τρίτος, παρεμπιπτόντως, είναι ο Αϊζέια Κάναν (46,6%).

Παίρνει σειρά ο «Ησαΐας», έτοιμη ομάδα…

Ιδού οι δύο από τους τρεις πιο εύστοχους… “τρίποντους” της Ευρωλίγκας. Λογικά θα συνεχίσουν μαζί.

Μονάχα ο Κάναν και ο Μιχάλης Λούντζης είναι οι «ερυθρόλευκοι» με συμβόλαιο που εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι και ειδικά ο πρώτος έχει αυξημένες πιθανότητες να το δει να ανανεώνεται – και δη πρόωρα. Α λα… Πίτερς, στο φάιναλ έιτ του Κυπέλλου «χτύπησε» στοχευμένα στον ημιτελικό και κυρίως τον τελικό, με τρίποντα κατά την τρίτη περίοδο, κατά την οποία χτίστηκαν οι διαφορές με Προμηθέα και Παναθηναϊκό ΑKTOR.

Αριστεύει συχνά και στην άμυνα ο βραχύσωμος σούτινγκ γκαρντ. Σε έναν τομέα που δεν είναι το φόρτε του Πίτερς, μα που ακόμα κι εκεί βοηθάει συχνά και γενικότερα το σύνολο έχει μάθει να τον «κρύβει» σε δύσκολα ματσαρίσματα.

Σε μια ομάδα με λιγοστούς Ελληνες, ο Λούντζης μπορεί κι αυτός να βάλει τζίφρα σύντομα, την ώρα που τα συμβόλαια των Λουκ Σίκμα και Μόουζες Ράιτ έχουν οψιόν ανανέωσης αυτό το καλοκαίρι. Στον δεύτερο που έχει καταπλήξει με την άμεση προσαρμογή του θα εξασκηθεί, στον πρώτο που έχει πλέον παραγκωνιστεί για τα καλά, όχι.

Διμερές δικαίωμα σπασίματος του συμβολαίου έναντι υψηλού αντιτίμου υπάρχει στον Μουσταφά Φαλ, καμία ωστόσο από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. Κοινώς, η φροντ λάιν των «ερυθρολεύκων» ουσιαστικά είναι από τώρα έτοιμη και για του χρόνου.

Μερικές πινελιές στην περιφέρεια θα χρειαστούν στην off season, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του να μαγειρεύουν προτού πεινάσουν και στην περίπτωση του Πίτερς. Το τεχνικό τιμ είναι απόλυτα ευχαριστημένο μαζί του τόσο αγωνιστικά όσο και ως προς τον χαρακτήρα του, ο ίδιος γουστάρει την ομάδα και τη ζωή στην Ελλάδα, έχοντας δημιουργήσει πλέον και οικογένεια εδώ. Ο oσονούπω 29χρονος Αμερικανός ριζώνει στον Πειραιά, όπως έχει συμβεί (συνυπολογίζοντας τις δεύτερες θητείες των Μιλουτίνοφ και Γουίλιαμς-Γκος) με άλλους πέντε ξένους!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News