ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ: «Υπάρχει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος»

Ο Παναγιώτης Φασούλας έδωσε συνέντευξη Τύπου ενόψει των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης λέγοντας πως οι εκλογές θα γίνουν, είτε στις 12 Σεπτεμβρίου, είτε κάποια άλλη στιγμή.

Συνέντευξη Τύπου ενόψει των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου) παραχώρησε ο Παναγιώτης Φασούλας. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας με το σχηματισμό «Πρώτα το μπάσκετ» τόνισε πως προσέφυγε στο Πρωτοδικείο γιατί ορισμένα σωματεία διεκδικούν το δικαίωμα ψήφου με σκοπό να εξυπηρετήσουν συμφέροντα της προσωρινής διοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα ο Φασούλας είπε: «Η δική μου προεδρική θητεία θα συνδεθεί με τη δημοκρατική λειτουργία. Υπάρχουν σωματεία που εκπροσωπούν εκλογικές σκοπιμότητες. Κάποια σωματεία τα ενδιαφέρει η επικράτηση πάση θυσία στις εκλογές. Ο μοναδικός στόχος κάποιων ήταν να κερδηθεί χρόνος με την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος μέσω νόθευσης. Δεν μπορεί η δημοκρατική ΕΟΚ να αποδέχεται ότι υπάρχουν σωματεία δύο ταχυτήτων. Η επιστροφή στις περιόδους εκλογών μέσω εξουσιοδοτήσεων και όπως θέλει ο συνεχιστής τους να κάνει, δεν θα γίνει. Το μόνο που θέλουν κάποιοι είναι τον Παναγιώτη Φασούλα και τους συνεργάτες τους έξω από τη διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα μείνουμε στις επάλξεις. Οι εκλογές θα γίνουν, είτε στις 12 Σεπτεμβρίου, είτε κάποια άλλη στιγμή, γιατί η προσωρινή διοίκηση έχει μια καλή δικαιολογία να τις αναβάλει και πάλι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αλλοίωση και νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος κατά 12%».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση στο Νίκο Γκάλη να αναλάβει τη θέση του επίτιμου προέδρου, είπε: «Ο Νίκος Γκάλης δεν έρχεται να παίξει διακοσμητικό ρόλο. Έρχεται γιατί είναι η πρώτη φορά που του ζητήθηκε. Εμείς του το ζητήσαμε και δέχτηκε. Ας το έκαναν και οι άλλοι. Έρχεται για την προσωπικότητά του και το μεγάλο του κύρος. Εμείς τον θέλουμε για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με τις άλλες ομοσπονδίες και το ΝΒΑ. Φαντάζομαι πως όλοι θέλουμε τον Νίκο Γκάλη στο μπάσκετ. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος μη ενωτικός, γι’ αυτό δεν με έχετε ακούσει να καταφέρομαι εναντίον των άλλων υποψηφίων. Αντίθετα άλλοι υποψήφιοι με πυροβολάνε συνεχώς. Θέλουμε ο Νίκος Γκάλης με το παγκόσμιο κύρος που έχει να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Αν ήθελε να κατέβει πρόεδρος, θα το έκανε και θα έβγαινε παμψηφεί. Δεν θέλει να το κάνει, αλλά θέλει να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ».

Κλείνοντας μίλησε για τους άλλους δύο υποψήφιους (Άγγελο Παπανικολάου και Βαγγέλη Λιόλιο) αφήνοντας αιχμές: «Αν γίνουν οι εκλογές την Κυριακή, βοηθήστε να αλλάξει σελίδα το μπάσκετ μια και καλή και να μην παραμείνουμε στα ίδια και τα ίδια που θέλει ένας από τους τρεις υποψηφίους ή σε κάτι μονοπάτια περίεργα επιχειρηματικά που θέλει να μας βάλει κάποιος άλλος».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News