Κίναν Έβανς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για λιθουανικό διαβατήριο

Ο Κίναν Έβανς είναι υποψήφιος να πάρει λιθουανικό διαβατήριο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Λιθυανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα σε προεκλογική εκστρατεία.

Ο Αμερικάνος άσσος της Ζάλγκιρις Κάουνας, Κίναν Έβανς έχει συζητηθεί πολύ αυτό τον καιρό για την επερχόμενη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Τα τελευταία νέα είναι σημαντικά, καθώς ο γκάρντ αναμένεται να πάρει Λιθουανικό διαβατήριο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα.

Ο πρόεδρος είπε σε συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε για τον Αμερικάνο, ότι θα ήθελε πολύ να μείνει στη Ζαλγκίρις, αλλά περισσότερο να ενταχθεί στην Εθνική Λιθουανίας.

Τα λόγια του αναλυτικά

Θα το ήθελα πολύ, αλλά πιθανότατα θα μπορούσα να κάνω περισσότερα ώστε ο Έβανς να παίξει στην εθνική Λιθουανίας παρά στην Ζάλγκιρις. Τι θα λέγατε για αυτή την ιδέα;”

Πιστεύω ότι όλοι θα ήμασταν υπέρ σε μία τέτοια κίνηση, αν και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι μόνο όσοι έχουν λιθουανικές ρίζες θα έπρεπε να παίζουν στην εθνική. Βλέποντας όμως ότι μας λείπει κάτι για να νικήσουμε, νομίζω ότι… έχουμε πρόβλημα στην επίθεση. Αν ο Έβανς δεχόταν να αλλάξει το επίθετό του πώς θα ονομαζόταν;”

Αν συμβεί αυτό θα είναι μια πρωτότυπη κίνηση για το λιθουανικό μπάσκετ, καθώς ο λαός είναι από τους πλέον αρνητές στην ύπαρξη νατουραλιζέ παιχτών σε εθνικές ομάδες μπάσκετ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News