HALL OF FAME: Πήρε θέση στην αιωνιότητα η κλάση του 2021!

Η δεύτερη τάξη του 2021 του Hall of Fame τοποθετήθηκε κι επισήμως στο Πάνθεον του μπάσκετ, στην Ιντιανάπολις, με τους Μπιλ Ράσελ, Τόνι Κούκοτς, Κρις Μπος και Κρις Γουέμπερ να «κλέβουν» την παράσταση, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Εντυπωσιακή ήταν για ακόμα μία χρονιά η τελετή εισόδου στο Hall of Fame.

Τα 16 νέα μέλη του HoF, που συμπλήρωσαν την κλάση του 2021, ένιωσαν για λίγο σαν… Θεοί, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδό τους στο «Μουσείο» του μπάσκετ, στην Ιντιανάπολις.

Ειδικότερα, οι 16 νεοεισελθόντες στο HoF με τη δεύτερη τάξη του 2021 είναι οι Τόνι Κούκοτς, Κρις Μπος, Πολ Πιρς, Κρις Γουέμπερ, Μπεν Γουάλας, Μπομπ Ντάντριτζ, Ρικ Έιντελμαν, Μπιλ Ράσελ, Τζέι Ράιτ, Γιολάντα Γκρίφιθ, Λόρεν Τζάκσον, Περκ Μονρό, Κλάρενς Τζένκινς, Βαλ Άκερμαν, Κότον Φίτζιμονς και Χάουαρντ Γκράφινκελ.

Ο Τόνι Κούκοτς, ο οποίος είχε την ύψιστη τιμή να τον προλογήσει ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν, σχολίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο τη στιγμή του προσωπικού του μεγαλείου, λέγοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Σκότι Πίπεν που μου κλώτσησαν τον κ…ο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και μου έδωσαν το κίνητρο να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να αποτελέσω ένα σημαντικό κομμάτι των Σικάγο Μπουλς».

 

 

Η πιο συγκινητική στιγμή της τελετής ήταν όταν ακούστηκε το όνομα του 87χρονου Μπιλ Ράσελ, ο οποίος εισήλθε για δεύτερη φορά στο HoF υπό την ιδιότητα του προπονητή (το 1975 είχε μπει και ως παίκτης). Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, αποθέωσε τον Μίδα του NBA με τους συνολικά 11 τίτλους πρωταθλητή, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα πρότυπο εντός και εκτός του μπάσκετ.

Σημειωτέον ότι ο Ράσελ είχε γίνει ο πρώτος στα χρονικά Αφροαμερικανός προπονητής που κατέκτησε το «δαχτυλίδι», το μακρινό 1968.

 

 

Από τη δική του πλευρά, ο Πολ Πιρς είχε όρεξη για… πλάκα, ευχαριστώντας τις 9 ομάδες που δεν τον είχαν επιλέξει στο NBA Draft του 1998, με συνέπεια να βρεθεί στο νούμερο 10 της διαδικασίας και να ενταχθεί στους Μπόστον Σέλτικς. «Kλίπερς, Γκρίζλις, Ράπτορς, Νάγκετς, Γουόριορς, Μαβς, Κινγκς, Σίξερς, Μπακς. Οι εννιά ομάδες που με.. προσπέρασαν. Σας ευχαριστώ που μου… βάλατε κι άλλη φωτιά» δήλωσε χαρακτηριστικά, «λυγίζοντας» άπαντες με την ατάκα του.

 

 

Ρίγος συγκίνησης προκάλεσε και η ομιλία του Κρις Γουέμπερ, ο οποίος δακρυσμένος ευχαρίστησε την οικογένειά του και ειδικότερα την μητέρα του για το γεγονός ότι κατάφερε να τα βγάλει πέρα με πέντε παιδιά, κάνοντας δύο δουλειές για να μην τους λείψει τίποτα.

 

 

Τέλος, ο Κρις Μπος αναφέρθηκε στην πηγή έμπνευσής του, τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ, υπό το χειροκρότημα των Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ, που έδωσαν το «παρών» για να υποστηρίξουν τον πρώην συμπαίκτη τους.

 

 

Φοβερή στιγμή ήταν και η επιστροφή ενός «δαχτυλιδιού» πρωταθλητή στον Πατ Ράιλι, το οποίο ο πρόεδρος των Μαϊάμι Χιτ είχε δανείσει στον Μπος, μέχρι ο ίδιος να κατακτούσε το δικό του πρωτάθλημα με τους Χιτ, κάτι που έγινε τόσο το 2012, όσο και το 2013.

Τελικά, η επιστροφή του δαχτυλιδιού στον κάτοχό του άργησε αρκετά χρόνια, αλλά, όπως ανέφερε και ο Μπος, «ήταν η κατάλληλη περίσταση»…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News