ΟΔΚΕ: Ανακοίνωση - σοκ που κάνει λόγο για καταδικαστέα πράξη σε σπίτι διαιτητή

Η ΟΔΚΕ εξέδωσε μια ανακοίνωση που σοκάρει, αφού κάνει λόγο για «καταδικαστέα πράξη στην οικία ενός από τους διαιτητές του τελικού».

Μια μέρα μετά και τον δεύτερο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό , η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «καταδικαστέα πράξη που έγινε στην οικία ενός εκ των διαιτητών των τελικών», ενώ εκφράζει την εμπιστοσύνη της στους Έλληνες διαιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η ΟΔΚΕ  έγινε στο σπίτι ενός εκ των διαιτητών του Game 1. Να θυμίσουμε πως σε αυτό, διαιτητές ήταν οι κ.κ Παπαπέτρου, Καρπάνος, Θεονάς

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης, που αν μη τι άλλο προκαλούν λύπη σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα,

Υπενθυμίζουμε και Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση,

Η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος στηρίζει όλους τους Διαιτητές της και προασπίζει το κύρος τους.

Καταδικάζει κάθε πράξη βίας και εκφοβισμού τόσο προς τους διαιτητές αλλά και στα πρόσωπα των οικογενειών τους, με αφορμή την χθεσινή καταδικαστέα πράξη στην οικία ενός από τους συμμετέχοντες διαιτητές των τελικών της Basket League.

Η Ομοσπονδία μας -όπως πάντα πράττει μέχρι σήμερα-, θα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές κάθε στοιχείο που αποτελεί στοιχείο έκνομης ενέργειας σε βάρος των διαιτητών μας, εφόσον πρόκειται για συμπεριφορά αυτεπαγγέλτως διωκόμενη.

Τονίζουμε για ακόμη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη στους Έλληνες Διαιτητές που είναι υψηλότατου επιπέδου και άρτιες προσωπικότητες.

Οι αγώνες κερδίζονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου με όλα τα ανθρώπινα λάθη παικτών και διαιτητών.

Σε όποιους θέλουν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα με δηλώσεις τους ή αναρτήσεις και δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, απλά τους ενημερώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την προσβολή της προσωπικότητας των διαιτητών μας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News