Σάσα Βεζένκοφ: Πώς μπορεί να επηρεάσει η επιλογή των Κινγκς στο NBA Draft 2024

Με τους Κινγκς να έχουν βγει στην αγορά για την θέση «4», μετά την επιλογή τους στο draft, είναι πιθανό το σενάριο ανταλλαγής του Βούλγαρου.

Το NBA Draft 2024 ολοκληρώθηκε με τους Σακραμέντο Κινγκς να διαλέγουν στο νούμερο 13. Οι «Βασιλιάδες» επέλεξαν τον Ντέβιν Κάρτερ. Ο Αμερικανός είναι 22 ετών, προέρχεται από το Πρόβιντενς όπου αγωνιζόταν ως βασικός. Εκεί, μέτρησε 19.7 πόντους και 8.7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Αγωνίζεται τόσο στην θέση «2», όσο και στην θέση «1».

Διαθέτει πολύ καλό σουτ, είναι εκρηκτικός στην άμυνα και το κορμί του, του δίνει την δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα γκαρντ που θα είναι θετικός και στις δυο πλευρές του παρκέ. Μπορεί να παίξει τόσο με την μπάλα στα χέρια, όσο και χωρίς αυτήν. Ένα από τα στοιχεία που χρίζει βελτίωσης είναι το σουτ του από μέση απόσταση.

Οι σκέψεις των Κινγκς για την θέση «4» και τα δεδομένα για τον Βεζένκοφ

Οι Κινγκς θέλουν να αποκτήσουν έναν παίκτη στην συγκεκριμένη θέση που θα τους ενισχύσει. Οι στόχοι που βρίσκονται μέχρι στιγμής στην λίστα τους, είναι δυο. Ο πρώτος στόχος των Κινγκς είναι ο Καμ Τζόνσον των Μπρούκλιν Νετς. Το συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν είναι στα 23.6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027.

Δεύτερος στόχος, ο Κάιλ Κούζμα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς με αποδοχές στα 23.5 εκατομμύρια δολάρια για τη σεζόν 2023-24, που όμως μειώνονται τα επόμενα δύο χρόνια σε 21.5 και στα 19.4 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Για να γίνει τουλάχιστον μια από τις δυο κινήσεις θα πρέπει να… φύγουν κάποια συμβόλαια, ωστέ να ανοίξει ο χώρος για τους επικείμενους στόχους. Χάρισον Μπαρνς (18 εκατομμύρια), τον Κέβιν Χέρτερ (16.8 εκατομμύρια),  Σάσα Βεζένκοβ (6.66 εκατομμύρια), και  Ντέιβιον Μίτσελ (6.5 εκατομμύρια) βρίσκονται στο trading block. Αυτό σημαίνει πως είναι αρκετά πιθανό να δούμε μια ανταλλαγή που να περιλαμβάνει μέσα τον Βούλγαρο παίκτη.

Άλλωστε ο μάνατζέρ του, Νίκος Λώτσος, αναφέρει πως ο Βεζένκοφ θέλει να βρει μια ομάδα που θα του δίνει τον ρόλο που επιθυμεί στο NBA. Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, ο δρόμος για την Ευρώπη είναι πάντα ανοιχτός, με τον Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο σε μια ενδεχόμενη επιστροφή.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News