Υπεράνω Ολων: Είναι μονόδρομος η επιλογή τέτοιας αξίας παιχτών

Ο Υπεράνω Ολων γράφει για τον… μονόδρομο του Ολυμπιακού, που μπορεί να φτιάξει ένα ρόστερ πανίσχυρο σε όλες τις θέσεις, με την…. επιβεβλημένη προσθήκη του Βεζένκοφ και με έναν παίκτη του επιπέδου του Φουρνιέ.

Τα πράγματα στο μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ άλλοτε. Είναι ειλημμένη η απόφαση ότι το μπάτζετ θα αυξηθεί. Ότι γίνεται ήδη ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, ώστε όσοι κάθονται στον πάγκο να έχουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των αγώνων.

Θα αποκτηθεί όπως και να έχει ο παίχτης στην περιφέρεια που θα επιδρά στην διαμόρφωση του σκορ στα μεγάλα παιχνίδια με το σκοράρισμα του και όχι μόνο. Και δεν είναι ούτε ο Ντόρσεϊ, ούτε ο Κίναν Έβανς. Ο πρώτος δεν έπρεπε να φύγει ποτέ, όχι γιατί δεν αντικαταστάθηκε, αλλά για το ελληνικό διαβατήριο που διαθέτει, προσθέτοντας έτσι έναν ακόμη ξένο στο ρόστερ του ελληνικού Πρωταθλήματος. Και για τον δεύτερο, πολύ σωστά ενεργοποιήθηκε η αρχική συμφωνία παρά τον τραυματισμό του, ώστε όταν επιστρέψει τον Γενάρη να καταστήσει τον Ολυμπιακό ακόμη πιο δυνατό, όταν θα κρίνονται όλα.

Από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος ο Φουρνιέ, δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον… ονειρεύονται στα ερυθρόλευκα. Σαφώς και είναι δύσκολη περίπτωση, σαφώς και θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες που θα ενδιαφερθούν, αλλά: το γεγονός ότι παλιότερα ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να φορέσει την φανέλα, ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει τον παίχτη που θα κάνει την διαφορά και παίχτη με τα χαρακτηριστικά του, η αλήθεια δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ή θεωρείτε τυχαία τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει καταθέσει πρόταση 4,2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για 2ετές συμβόλαιο; Αν ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές ομάδες, που θα προσφέρουν εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχής, που δεν έχουν κλείσει τις θέσεις στην περιφέρεια τους, που έχουν την δυναμική και τους στόχους του Ολυμπιακού , που επί 3 χρόνια φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό, για ένα σουτ, να μας τις πείτε.

Και πάμε στην περίπτωση του Βεζένκοφ. Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που ο παίχτης δεν θελήσει να μείνει στο ΝΒΑ, επιβάλλεται να κάνει τα πάντα για να τον φέρει πάλι στο λιμάνι. Να γίνει ο επόμενος αρχηγός του, με κάθε κόστος. Το όφελος, αγωνιστικά, ψυχολογικά και οπαδικά θα είναι τεράστιο. Δεν πρέπει να πάει σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Η προσθήκη του θα καταστήσει τον Ολυμπιακό πανίσχυρο σε όλες τις θέσεις, συν το γεγονός ότι θα αγωνίζεται ως Έλληνας. Και όταν μιλάμε για υπέρβαση, αυτό ακριβώς εννοούμε. Και αν η περίτπωση του Φουρνιέ δεν είναι μονόδρομος, με το σκεπτικό ότι υπάρχουν ξένοι αξίας που με ανάλογο συμβόλαιο θα μπορούσαν να έρθουν, αυτή του Σάσα είναι, γιατί οι Έλληνες όχι απλά σπανίζουν, αλλά… δεν υπάρχουν.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία με αυτές τις δύο μεταγραφές να ξεχάσει άμεσα το φινάλε της φετινής χρονιάς και να εμφανιστεί πανέτοιμος να διεκδικήσει όλα τα τρόπαια της νέας σεζόν.

Υ.Γ. 1: Όσοι δεν πιστεύουν ότι το πιο πιθανό είναι να μην ήταν αυτή η κατάληξη του φετινού Πρωταθλήματος αν τραυματιζόταν ο Φαλ, μια μέρα νωρίτερα και επιλεγόταν ο Ράιτ, ας ασχοληθούν με το πλέξιμο καλύτερα.

Υ.Γ. 2: Τελικά οι έλεγχοι ντόπινγκ πριν την Ολυμπιάδα είναι πολύ αυστηροί…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News