Σάσα Βεζένκοφ: Οι λόγοι που οι Ράπτορς δε τον αποδεσμεύουν

σάσα βεζένκοφ

Στον Καναδά γράφουν τους λόγους που οι Ράπτορς δεν τον αποδεσμεύουν και κάνουν δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού.

Μόνο τα τυπικά μένουν για την ολοκλήρωση της επιστροφής του Σάσα Βεζένκοφ στο δικό του λιμάνι για χάρη του Ολυμπιακού. Μόνο που τα τυπικά δεν είναι και τόσο… εύκολο να ολοκληρωθούν.

Συγκεκριμένα, ο MVP της EuroLeague για τη σεζόν 2022/23 αναμένει να αφεθεί ελεύθερος από τους Τορόντο Ράπτορς, οι οποίο όμως έχουν αρκετούς λόγους να θέλουν να τον κρατήσουν και πρακτικά… κανέναν για να τον αποδεσμεύσουν.

Τι γράφουν στον Καναδά

Το «Raptors Rapture», γνωστό καναδέζικο σάιτ που καλύπτει το ρεπορτάζ της ομάδας του Τορόντο και ο δημοσιογράφος, Τζος Κορνέλισεν,  έγραψαν ένα αναλυτικό ρεπορτάζ σχετικά με την περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ.

Αρχικά αναφέρεται ότι ο 29χρονος φόργουορντ, όχι μόνο δε θέλει να παραμείνει στην ομάδα, αλλά και σε καμία άλλη του NBA, έχοντας αποφασίσει οριστικά ότι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, με ένα ήδη συμφωνημένο deal πολλών εκατομμυρίων.

Το ρεπορτάζ, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι οι Ράπτορς δεν έχουν καμία πρόθεση να τον αφήσουν έτσι απλά να αποχωρήσει, αφού δε θα απελευθερωθούν από τον μισθό του (που θα μείνει στο cap space ως dead money), ενώ τον χρειάζονται και για αγωνιστικούς λόγους, αφού η ικανότητά του να σουτάρει και να «κόβει» προς το καλάθι μπορεί να ταιριάξει «γάντι» με τις ανάγκες των plays του προπονητή τους.

Όσο για την πιθανότητα απλά να… εξαφανιστεί και να μην εμφανιστεί στο Τορόντο, ο Κορνέλισεν δε δίνει ουσιαστικές πιθανότητες, αφού αυτό δε θα τον ωφελήσει.

Το ενδεχόμενο του buy-out

Η επιλογή του Σάσα, που ο δημοσιογράφος κρίνει ότι έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα, είναι αυτή του buy out. Δηλαδή ο ίδιος να… παρατήσει πιθανότατα ολόκληρο το συμβόλαιό του και να αποδεσμευθεί με αυτόν τον τρόπο.

Τον τελευταίο λόγο, πάντως, τον έχουν οι Ράπτορς, όμως το ερώτημα ισχύει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις: «Έχει ουσία για μία ομάδα να κρατήσει  κάποιον που δε θέλει… ούτε να τη βλέπει»;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News