Συνάντηση μεταξύ του νέου προέδρου της ΕΟΚ και του υφυπουργού αθλητισμού

Την πρώτη τους θεσμική συνάντηση είχαν ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Βαγγέλης Λιόλιος μετά την εκλογή του τελετυταίου ως νέου προέδρου της ΕΟΚ.

Λευτέρης Αυγενάκης και Βαγγέλης Λιόλιος είχαν την πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή του δεύτερου ως νέου προέδρου της ΕΟΚ

Ο τελευταίος μίλησε στον υφυπουργό αθλητισμού για τα ζητήματα που υπάρχουν και τις προτεραιότητες που έχει θέσει ζητώντας την άμεση βοήθειά του για τα σωματεία. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στάση της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο υφ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την εκτίμηση πως η συνεργασία στη μετά-Βασιλακόπουλου εποχή θα είναι χρυσή για το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Βαγγέλης Λιόλιος: «Το πρώτο μου επίσημο ραντεβού έγινε εδώ επειδή το υπουργείο αθλητισμού είναι η στέγη, το σπίτι μας, το σπίτι όλων των αθλημάτων και του μπάσκετ.

Είχα ην χαρά και την τιμή τα σωματεία μετά από μια δημοκρατικότατη διαδικασία να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητά μου και από την Δευτέρα να είμαι εγώ στη θέση του προέδρου μετά από πάρα πολλά χρόνια. Όντως ήταν μια επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία η εκλογική διαδικασία με αρκετές αναβολές. Ξεκινήσαμε να γίνουν τέλη Μαρτίου και φτάσαμε να διεξαχθούν 12 Σεπτεμβρίου. Πάλι καλά προχωρήσαμε… Τα σωματεία επέλεξαν και εγώ έχω λάβει μια ξεκάθαρη εντολή από αυτά να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι να ξεκινήσω αυτή την πορεία από τον φυσικό χώρο και μετά να πάω στην έδρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Ήρθαμε και συζητήσαμε μια αρχική εικόνα των προβλημάτων και των προθέσεων που έχουμε να προχωρήσουμε. Τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ανάγκες τα συζητήσαμε διεξοδικά και υπάρχει πλήρης κατανόηση και υποστήριξη.

Τα σωματεία περάσανε και περνάνε μια δύσκολη περίοδο λόγω covid. Και εδώ πρέπει να τονίσω ιδίως στις μικρές ηλικίες υπάρχουν θέματα που πρέπει να αναλύσουμε με τα self test και τα rapid και εγώ γιατρός και ως πρόεδρος η σύστασή μου είναι ότι ο εμβολιασμός σε όλες τις ηλικίες είναι η ενδεδειγμένη λύση. Πρέπει να δούμε πως θα στηρίξουμε τα σωματεία μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Ζήτησα από τον υπουργό την πλήρη στήριξη του μπάσκετ που είναι ένα άθλημα δημοφιλές και μας έχει βγάλει στους δρόμους και θα μας ξαναβγάλει. Χάρηκα πολύ όταν είδα ότι θα υπάρχει αυτή η στήριξη και για μένα και για μας. Όταν λέω για μένα δεν εννοώ προσωπικά. Δεν είμαι ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που εκπροσωπεί πια εκατοντάδες σωματεία, χιλιάδες αθλητές και εκατομμύρια οπαδούς σε όλη την Ελλάδα».

Η απάντησή του για το θέμα που έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα ήταν η εξής: «Το πρώτο που ζήτησα ήταν η κατανόηση των προβλημάτων και η άμεση προκαταβολικά βοήθεια των σωματείων που έχουν τεράστια προβλήματα. Θα υπάρχουν και σε άλλο επίπεδο κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ο υπουργός κατανοεί και γνωρίζει τα προβλήματα με κάθε λεπτομέρεια. Αυτό είναι κάτι που με εντυπωσίασε. Είχε πλήρη γνώση και είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε σε μια θετική κατεύθυνση».

Λευτέρης Αυγενάκης: «Η ομοσπονδία του μπάσκετ ήταν η τελευταία ομοσπονδία που είχε εκλογικές εκκρεμότητες. Ολοκληρώθηκε επιτυχώς μια διαδικασία εκλογής με απόλυτη διαφάνεια της νέας διοικήσεως, του νέου προέδρου που είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα τον δέχθηκα στο γραφείο μου, μιλήσαμε διεξοδικά για πάρα πολλά ζητήματα που απασχολούν του ελληνικό μπάσκετ, μετά από μια θα έλεγα θορυβώδης διοικητική ανωμαλία αρκετών μηνών, έρχεται η ώρα να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για το καλό του μπάσκετ, για το καλό αθλητισμού συνεργαζόμενοι, προτεραιοποιώντας τα ζητήματα που απασχολούν καταρχήν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Θα δουλέψουμε, όπως άλλωστε συμφωνήσαμε και όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος μαζί, γιατί ο ελληνικός αθλητισμός, το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να βρεθεί εκεί που πραγματικά του αξίζει. Τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, σε πάρα πολλά θέματα είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Αυτό που σίγουρα θα κάνουμε είναι να τρέξουμε όλα τα ζητήματα και οικονομικά και θεσμικά και διοικητικά και θέματα ανάπτυξης και θέματα διεκδίκησης διοργανώσεων και θέματα διεύρυνσης όλων αυτών των αρχών που πρεσβεύει ο ελληνικός αθλητισμός και ιδιαιτέρως το μπάσκετ. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας μας και είμαι πολύ περήφανος που με απόλυτη δημοκρατική διαδικασία και με αποδοχή από όλους τους εμπλεκομένους έχουμε μια νέα διοίκηση, έχουμε τη μετά Βασιλακόπουλου εποχή που είμαι βέβαιος ότι θα γραφτεί με χρυσά γράμματα.

Θα συνεργαστούμε με τον κ. Λιόλιο πολύ στενά και με όλα τα μέλη της διοίκησης για το καλό του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όλων των αθλητών και αθλητριών για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Ο κ. Λιόλιος έχει παρουσιάσει ένα πλάνο με δεσμεύσεις, οι οποίες, επειδή τον ξέρω ως προσωπικότητα, τον δεσμεύουν και τον ίδιο. Άρα σε χρόνο που ο ίδιος αποφασίσει, θα ανακοινώσει την προτεραιοποίηση αυτών. Όπου χρειαστεί σε όποια ζητήματα τίθεται θέμα Πολιτείας είναι αυτονόητο πως θα συζητάμε διαρκώς. Είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σε κάθε συνάντηση θα προσκαλείστε εσείς. Πολλά πράγματα γίνονται και χωρίς τη δημοσιότητα που αυτή τη στιγμή έχει αυτή η πρώτη μας συνάντηση, γιατί μας ενδιαφέρει το μπάσκετ και γιατί είναι μια εξαιρετικά εξελισσόμενη δομή. Πολλά από τα θέματα που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο πρόεδρος είναι μέρος και της αθλητικής μεταρρύθμισης που έχουμε θέσει και εμείς δύο χρόνια πριν. Άρα συνεργαζόμαστε, δουλεύουμε, γρήγορες πάσες και θέλουμε πολλά τρίποντα. Είμαστε βέβαιοι πως θα πετύχουμε μιας και η νέα διοίκηση διακατέχεται από ένα πνεύμα συνεργασίας, έχει δυναμική. Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία δέχθηκαν το αποτέλεσμα με μια ανάσα, με μια ικανοποίηση, διότι επιτέλους όλη αυτή η ταλαιπωρία τελείωσε και πλέον οδεύουμε σε νέους δρόμους με μια πολύ σταθερή και σίγουρη πορεία και μια καλή συνεργασία θα έχουμε πιο γρήγορα αποτελέσματα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News