Ολυμπιακός: Ετοιμος για… Φαλ ενδεχόμενο!

Η αποθεραπεία του Μουσταφά Φαλ εξελίσσεται τόσο προβληματικά ώστε να εξετάζεται ακόμα και η περίπτωση χειρουργικής επέμβασης. Πώς θα πορευτεί ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα στο απευκταίο σενάριο για τον Γάλλο σέντερ, πώς διαμορφώνεται γενικότερα το ροτέισιον στο ξεκίνημα της σεζόν.

Τέλη Μαΐου, στο περιθώριο της συμμετοχής του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός είχε να διαχειριστεί και τα άσχημα μαντάτα από τη Λιθουανία.

Ο Κίναν Εβανς υπέστη ρήξη επιγονατιδικού συνδέσμου στο αριστερό γόνατο, μπήκε αμέσως στο χειρουργείο και η -αναλλοίωτη- πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για απουσία 6-8 μηνών από τα παρκέ. Οι Πειραιώτες γύρισαν στη βάση τους και στο καπάκι, τη χειρότερη μάλιστα δυνατή στιγμή (δεδομένου ότι μόλις είχε παρέλθει η προθεσμία για τη δήλωση των ξένων στα ελληνικά πλέι οφ), ο Μουσταφά Φαλ τέθηκε επίσης νοκ άουτ.

Κάταγμα κόπωσης στο τέταρτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, τέλος η σεζόν για τον Γάλλο σέντερ. Η ομάδα του με περιορισμένες λύσεις στη ρακέτα (διότι ο ίδιος ήταν δηλωμένος και είχε κοπεί ο Μόουζες Ράιτ…) έχασε το πρωτάθλημα. Σήμερα, τέλη Αυγούστου, μπορεί να χάσει για αρκετούς μήνες -ξανά- τον Φαλ.

Ως γνωστόν, η αποθεραπεία του δεν πήγε καλά και οι ενοχλήσεις δεν ξεπεράστηκαν. Το οστό φαίνεται να μην έχει κολλήσει καλά με τη συντηρητική αγωγή που ακολουθήθηκε (προστατευτική μπότα) και οι πολυαναμενόμενες συμπληρωματικές εξετάσεις στο πόδι του γίνονται σήμερα. Αν τα νέα είναι άσχημα και μπει νυστέρι, μιλάμε για απουσία κι άλλων μηνών – που μπορεί να φτάσουν τους τέσσερις.

Ως προς τη φροντ λάιν, λύσεις φυσικά υπάρχουν. Πιο γεμάτος από ποτέ στην ιστορία του σχετικά, ο Ολυμπιακός έχει από τρεις λύσεις πρώτης γραμμής στο «4» και στο «5». Διά παν ενδεχόμενο, που έλεγε προφητικά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στους συνεργάτες του, έπρεπε σε μία μακριά και απαιτητική χρονιά να μείνουν όλοι οι ξένοι παίκτες με συμβόλαιο. Οπερ και εγένετο.

Αν ο «κροκόδειλος» περάσει την πόρτα του χειρουργείου, το κουπί στη θέση του θα το τραβήξουν ο Νικόλα Μιλουτίνοφ (που είχε ένα καλοκαίρι με λιγότερο φόρτο εργασίας από πέρυσι, όταν ήταν βασικός με τη Σερβία στο Μουνομπάσκετ απόντος του συνονόματου Γιόκιτς) με τον… εντελώς ξεκούραστο αυτό το θέρος (και έχοντας μπει για τα καλά στο νόημα του τοπ επιπέδου από το κλείσιμο της περασμένης σεζόν στην Ευρωλίγκα) Ράιτ.

Φυσικά στο «5» μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο Φίλιπ Πετρούσεφ, τον οποίο κατά τα φαινόμενα πρέπει να ξεχάσουν στον Ερυθρό Αστέρα. Στο «4» (στο οποίο ξεκινούσε ο «Φίλιππος» στους Ολυμπιακούς Αγώνες) υπάρχουν και οι Σάσα Βεζένκοφ και Αλεκ Πίτερς. Σε ψηλά σχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί, με τον έναν εκ των δύο στο «3».

Η πεντάδα των ψηλών δηλαδή θα είναι η προαναφερθείσα, με τους Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Βιλντόσα και Ντόρσεϊ να είναι οι γκαρντ, συν τους Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ, που «ακουμπάνε» και στο «3». Βασικός σμολ φόργουορντ είναι φυσικά ο Κώστας Παπανικολάου, ιδού συνεπώς πώς διαμορφώνεται η δωδεκάδα στο σενάριο μακράς απουσίας του Φαλ.

Περισσεύει… ο Μήτρου-Λονγκ, που θα βοηθάει κυρίως στις εγχώριες διοργανώσεις. Σε αυτές υπάρχει ο περιορισμός των 6+1 ξένων, άρα αρχικά θα κοπεί και ο Γάλλος ψηλός, πλην του Εβανς που δεδομένα θα γυρίσει μέσα στο 2025. Ενας ακόμα ξένος από τους Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ, Ράιτ, Πίτερς, ΜακΚίσικ, Βιλντόσα και Γκος θα μένει εκ περιτροπής έξω από κάθε αγωνιστική. Οι Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Μήτρου-Λονγκ (διεθνείς άλλωστε οι δύο πρώτοι, ελληνικής καταγωγής οι δύο τελευταίοι) και Βεζένκοφ (που γεννήθηκε στην Κύπρο και αναδείχθηκε στις μικρές ομάδες του Αρη) παίζουν ως Ελληνες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News