Γουόλτερ Μπέρι: Τιμήθηκε ως «θρύλος» από το κολέγιο που είναι προπονητής ο Ρικ Πιτίνο

Ο σπουδαίος Γουόλτερ Μπέρι, με πολυετή θητεία και στα ελληνικά γήπεδα, τιμήθηκε από το κολέγιο Saint John’s στο οποίο είναι προπονητής ο Ρικ Πιτίνο.

Ο εμβληματικός Αμερικανός φόργουορντ, Γουόλτερ Μπέρι, γνωστός για το εξαιρετικό αριστερό του χέρι, τιμήθηκε από το κολέγιο Saint John’s του Ρικ Πιτίνο. Η εκδήλωση συνέπεσε με την πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά της περιφέρειας Big East, έπειτα από τη νίκη της με 78-57 επί του Μπάτλερ.

Ο Γουόλτερ Μπέρι, που φέτος συμπλήρωσε τα 60 του χρόνια, αποφοίτησε από το Saint John’s το 1986, και το κολέγιο διοργάνωσε ειδική τελετή προς τιμήν του.

Αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο Saint John’s (μετά από διετή φοίτηση στο San Jacinto) και το 1985 έφτασε με την ομάδα του στο Final Four του NCAA. Την ίδια χρονιά ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας, ενώ το 1986 κατέκτησε το βραβείο Όσκαρ Ρόμπερτσον, που απονέμεται στον πιο εντυπωσιακό παίκτη της σεζόν.

Γνωστός και με το παρατσούκλι “The Truth”, ο Μπέρι επιλέχθηκε στο Νο14 του NBA Draft και αγωνίστηκε στη λίγκα για τρία χρόνια, πριν συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, φορώντας τη φανέλα αρκετών ομάδων: του Άρη (σε δύο διαφορετικές περιόδους), του Ολυμπιακού (επίσης σε δύο θητείες), του ΠΑΟΚ (άλλες δύο φορές), καθώς και του Ηρακλή και του Μακεδονικού.

Η πρόσφατη βράβευσή του από το Saint John’s, όπου αγωνίστηκε μεταξύ 1984 και 1986, υπήρξε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή. Ο Γουόλτερ Μπέρι παραμένει αναγνωρίσιμος, διατηρώντας το χαρακτηριστικό του στιλ – καθώς και τα επιπλέον κιλά που τον συνόδευαν και κατά την αγωνιστική του πορεία!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News