Παναθηναϊκός AKTOR - Αλμπα 91-81: Σιγά που θα το έχανε - «Πράσινη» κόλαση «έλιωσε» την Άλμπα!

Η Αλμπα Βερολίνου πήγε για την απόλυτη έκπληξη της χρονιάς, όμως ο Παναθηναϊκός Aktor παίζοντας καταπληκτική άμυνα στο τέλος, κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας. Ανησυχία για τους τραυματισμούς των Οσμάν και Παπαπέτρου.

Ο Παναθηναϊκός Aktor ήταν πολύ κακός, όμως κατάφερε να πάρει, έστω και με άγχος, την νίκη επί της Αλμπα Βερολίνου  με 91-81, σε μία σημαντική αναμέτρηση για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας.

Ανησυχία για τους τραυματισμούς των Οσμάν και Παπαπέτρου που αποχώρησαν με διάστρεμμα.

Καθοριστικός ο Καλαϊτζάκης στο τελευταίο δεκάλεπτο, MVP ο Γκραντ που ήταν απολαυστικός σε άμυνα και επίθεση με 19 πόντους! Στους 18 σταμάτησε ο Ναν, που ήταν αρκετά άστοχος.

Πολύ καλός και ο Γκέιμπριελ, που έδωσε ενέργεια στην άμυνα.

13 πόντους σημείωσε ο Μπράουν που είχε καλά και κακά διαστήματα.

Η αναμέτρηση

Με κακό επιθετικό ρυθμό ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός, που είχε 0/5 από την γραμμή του τριπόντου, αλλά κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 23-19, χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την εμφάνισή του.

Ο Τσέντι Οσμαν γύρισε τον αστράγαλό του και βγήκε εκτός στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με ένα μικρό ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο και ένα γρήγορο 5-0, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 30-24. Δεν είχαν όμως ανάλογη καλή παρουσία και το σκορ ήταν συνεχώς κοντά για τις δύο ομάδες.

Ο Γκραντ άρχισε να ευστοχεί και ο Παναθηναϊκός ανέβασε την διαφορά στους 9 (41-32).

Το ημίχρονο έληξε με τους «πράσινους» να προηγούνται με 46-35 και τίποτα δεν προμήνυε ότι θα δυσκολευτεί στην συνέχεια.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τραυματίστηκε σοβαρά, γυρίζοντας το πόδι του και σφάδαζε στο παρκέ, με τους συμπαίχτες του να χάνουν τον ρυθμό τους και την Αλμπα να ροκανίζει σιγά σιγά την διαφορά.

Η τρίτη περίοδος έληξε 66-64, με την Αλμπα να έχει επιμέρους σκορ 20-29.

Στα 7 λεπτά πριν την λήξη, οι Γερμανοί έφτασαν ακόμα και στο +8 (66-74), κάνοντας ένα εντυπωσιακό σερί 10-0.

Ο Γκραντ πάλευε μόνος του σε άμυνα και επίθεση για να γυρίσει το παιχνίδι και με δύο βολές έκανε το 71-77.  Συμπαραστάτης του ο Χουάντσο στο τελευταίο δεκάλεπτο, που έδωσε πολλές μάχες.

Οι εξαιρετικές άμυνες του Καλαϊτζάκη, το δίποντο που έβαλε σε μία… σκοτωμένη επίθεση αλλά και το τρίποντο από την γωνία του Μπράουν έδωσαν ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 78-77.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε όλες τις 50-50 μονομαχίες των τελευταίων κρίσιμων λεπτών και με 4 πόντους του Γκέιμπριελ έκανε το 82-77.

Ο Γκραντ με τρίποντο έβαλε την αναμέτρηση για… ύπνο (85-77).

Τελικό αποτέλεσμα 91-79.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-19, 46-35, 66-64, 91-79

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News