ΕΝΕΣ ΚΑΝΤΕΡ: «Απογοητεύτηκα με τις δηλώσεις του ΛεΜπρόν για το εμβόλιο, είναι γελοίο...»

Απογοητευμένος από τις δηλώσεις του ΛεΜπρόν Τζέιμς σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού δήλωσε ο Ένες Καντέρ.

Ο Ένες Καντέρ εκφράζει συχνά-πυκνά με ευθύτητα την άποψή του για πράγματα και καταστάσεις που του προκαλούν αλγεινή εντύπωση. Αυτό έπραξε για άλλη μία φορά μιλώντας στο κανάλι του CNN, με αφορμή, αυτή τη φορά, τις πρόσφατες δηλώσεις του ΛεΜπρόν Τζείμς για το εμβόλιο, στο πλαίσιο της Media Day των Λος Άντζελες Λέικερς.

Τότε, ο «βασιλιάς» είχε δηλώσει πως, αν και αρχικά ήταν σκεπτικός, κατόπιν σχετικής έρευνας αποφάσισε να εμβολιαστεί, προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του και τους οικείους του. Ωστόσο, είχε υπογραμμίσει πως είναι δικαίωμα του καθενός να πάρει όποια απόφαση θεωρεί πως είναι καλύτερη για τον εαυτό του, αποφεύγοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να παροτρύνει και άλλους στο να εμβολιστούν.

Αυτή ακριβώς η… διπλωματική απάντηση του ΛεΜπρόν ήταν που «ξένισε» και τον σέντερ των Μπόστον Σέλτικς, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του εμβολιασμού. Κατά την άποψη του 29χρουνου Τούρκου, ένα άτομο της αναγνωρισιμότητας του Τζέιμς θα έπρεπε να «μετράει» περισότερο το τι λέει, συνυπολογίζοντας και την απήχηση που έχουν οι δηλώσεις του στον υπόλοιπο κόσμο.

Ειδικότερα, δήλωσε επί του ζητήματος:

«Όταν το άκουσα απογοητεύτηκα πολύ, είναι γελοίο… Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι από τα πρόσωπα της λίγκας που θα πρέπει να βγει μπροστά και να πει: “Ακούστε, έκανα το εμβόλιο και ενθαρρύνω τους πάντες, τον κόσμο, τους φίλους του μπάσκετ και όλων των αθλημάτων να κάνουν το εμβόλιο ώστε να σώσουμε ζωές”.

Όταν άκουσα τις δηλώσεις του απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ελπίζω να ενημερωθεί για το θέμα αυτό και να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει κι άλλους ανθρώπους».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News