ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ: Προετοιμάζονται για «μετά Πόποβιτς» εποχή!

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς διανύει την 26η σεζόν του στην τεχνική ηγεσία των Σαν Αντόνιο Σπερς, με την αντίστροφη μέτρηση για την απόσυρσή του να έχει ήδη ξεκινήσει.

Σαν Αντόνιο Σπερς δίχως τον Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο; Ακούγεται σαν… ψέμα, αλλά δεν απέχει πάρα πολύ από το να γίνει πραγματικότητα.
 
Αναμφίβολα, μπαίνοντας αισίως στο 73ο έτος της ηλικίας του, ο θρυλικός προπονητής των Τεξανών δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν.
 
Τα έχει πάρει… όλα και το όνομά του θα μνημονεύεται εις το διηνεκές. Τα ανδραγαθήματα του πάρα πολλά, μεταξύ αυτών και πέντε πρωταθλήματα NBA με τα «σπιρούνια» (1999, 2003, 2005, 2007 και 2014), τρία βραβεία κορυφαίου προπονητή στο NBA (2003, 2012, 2014), χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, πρόσφατα, στο Τόκιο. Τι άλλο να κάνει στην ηλικία αυτή;
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ο θρυλικός «Ποπ» ετοιμάζεται να αποσυρθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια από την προπονητική. Η απόφασή του φέρεται να είναι ειλημμένη, καθώς ο ίδιος νιώθει πως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και δεν έχει κάτι άλλο να δώσει και να πάρει από το μπάσκετ. Ο ίδιος, όσο ακόμη είναι αειθαλής και ακμαίος, θέλει να αφοσιωθεί σε άλλα πράγματα.
 
Με το «κύκνειο άσμα» να πλησιάζει, οι Σπερς έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα τους, χωρίς τον Ποπ στον πάγκο τους, εξετάζοντας τις επιλογές τους για τη διάδοχη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία, και, κυρίως, για την ομαλή μετάβαση στην… μετά Πόποβιτς εποχή.
 
Ποια είναι τα πρώτα ονόματα που εξετάζονται για «αντί-Ποπ»; Γουίλ Χάρντι, Τιμ Ντάνκαν και Μανού Τζινόμπιλι, αναφέρουν πληροφορίες από τις ΗΠΑ.
 
Σε κάθε περίπτωση, το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να είναι ιστορικό για τους πάλαι ποτέ κραταιούς Σπερς, οι οποίοι θα χρειαστεί να βρουν τον επόμενο… Πόποβιτς, για να καταφέρουν να διατηρηθούν στον «αφρό».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News