ΑΝΤΑΜ ΣΙΛΒΕΡ: «Δεν είναι θέμα της λίγκας, αλλά ελπίζω πως ο Ίρβινγκ θα αποφασίσει να εμβολιαστεί»

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο Καϊρί Ίρβινγκ θα εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι σέβεται τους κανονισμούς της Νέας Υόρκης για την COVID-19, που έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την σεζόν του γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «πιστός σε αυτό που τον κάνει να αισθάνεται καλά» επιλέγοντας να μην εμβολιαστεί και ενώ οι Νετς τον έθεσαν εκτός ομάδας μέχρι να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Νέας Υόρκης.
 
Υπενθυμίζεται πως οι κανονισμοί αναφέρουν ότι χρειάζεται απόδειξη τουλάχιστον μίας δόσης εμβολίου προκειμένου να μπορεί εισέλθει κάποιος σε μεγάλους εσωτερικούς χώρους.

«Ελπίζω ότι ο Καϊρί, παρά το πώς αισθάνεται για το εμβόλιο, θα αποφασίσει τελικά να εμβολιαστεί γιατί θα ήθελα πολύ να τον δω να παίζει μπάσκετ αυτή τη σεζόν», δήλωσε επί του ζητήματος ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, λίγο πριν την έναρξη της 75ης σεζόν της κορυφαίας διοργάνωσης μπάσκετ του πλανήτη.

«Αυτό είναι μεταξύ του Ίρβινγκ και της πολιτείας της Νέας Υόρκης αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε. «Αυτό δεν είναι θέμα της λίγκας… αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο για όλους εάν κάθε παίκτης εμβολιαζόταν».

Ερωτηθείς αν η κατάσταση του Ίρβινγκ ήταν δίκαιη, ο Σίλβερ επισήμανε: «Δεν είμαι σίγουρος αν αυτός είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης, γιατί δεν υπάρχει τίποτα δίκαιο σε αυτόν τον ιό.

Είναι αδιάκριτος ως προς το ποιον επηρεάζει και νομίζω ότι είναι απολύτως κατάλληλο να εγκρίνει η Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις νόμους που απαιτούν από τους ανθρώπους που εργάζονται και επισκέπτονται αρένες να εμβολιαστούν».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News