ΝΒΑ: Η σπαζοκεφαλιά Μίντλετον στους Μπακς

Εχει βγάλει ρίζες στο Μιλγουόκι από το 2013, έχει βγάλει -ασύλληπτα για πολλούς, ειδικά εν συγκρίσει με άλλους σταρ του ΝΒΑ- λεφτά, δεν λέει όμως και να βγάλει μια ολόκληρη ποστ σίζον με σταθερά καλή απόδοση. Κρις Μίντλετον, το βαρόμετρο των Μπακς.

Τα έσπασε (όπως σχεδόν και όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, για να λέμε όλη την αλήθεια) στα δύο πρώτα παιχνίδια της ημιτελικής ανατολικής σειράς με τους Νετς; Ηττα 115-107 και ιστορική συντριβή 125-86 για την παρέα του. Τα έβαλε στο τρίτο, όταν οι ομάδες μεταφέρθηκαν στο Μιλγουόκι; Νίκη 86-83, μείωση 2-1 και ανάκτηση ελπίδων για πορεία τουλάχιστον έως τους τελικούς της περιφέρειας.

Με 35 πόντους και 15 ριμπάουντ, ο 29χρονος γκαρντ-φόργουορντ ήταν απλά φανταστικός στο Game 3. Τέτοια νούμερα σε αγώνα πλέι οφ έχουν εμφανίσει άλλωστε μόνο ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (εννιά φορές) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο έτερος δηλαδή Καππαδόκης, που πρόσθεσε 33 πόντους με 14 ριμπάουντ. Επαναλαμβάνουμε: σε παιχνίδι στο οποίο η ομάδα τους σημείωσε όλα κι όλα 86 ποντάκια! Οι δυο τους έβαλαν στα πρώτα 11 λεπτά από 15, σημειώνοντας και τα 30 (ποντάκια) των «ελαφιών», στο δε τέλος ήταν υπεύθυνοι για το 79,1 της παραγωγικότητας των Μπακς. Αμεσα, μόνο χάρη στα καλάθια τους δηλαδή (και όχι συνυπολογίζοντας τις τρεις ασίστ τους), έτσι; Πρωτοφανές στην ιστορία των ποστ σίζον, ξεπερνώντας το ακριβώς 79% των πόντων των Σπερς που είχαν βάλει προ 20ετίας οι Ντάνκαν και Ντάνιελς.

Ο ίδιος ο Μίντλετον βασικά «έχτισε» το +21 νωρίς, ο ίδιος ήταν εκεί και όταν το Μπρούκλιν επέστρεψε και προσπέρασε. Δικές του βολές στα 2,1’’ πριν το τέλος διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και το ερώτημα είναι γιατί δεν μπορεί να παίζει πάντα έτσι. Υπερεκτιμημένος στα μάτια των πολλών, σίγουρα πλουσιοπάροχα αμειβόμενος, ο τύπος με το περίεργο όνομα (Khris και όχι Chris) πιο συχνά σε πλέι οφ απογοητεύει, παρά γοητεύει. Στα δύο προηγούμενα ματς είχε 13/43 σουτ, εκ των οποίων τα 3/13 ήταν τρίποντα. Νούμερο 2 στην ιεραρχία του συλλόγου, μέχρι πέρυσι (και την υπογραφή του supermax συμβολαίου του «Greek freak») ήταν το Νο 1 σε απολαβές. Το πενταετές συμβόλαιο στο οποίο έβαλε τζίφρα το 2018 προβλέπει συνολικές απολαβές 178 εκατομμυρίων δολαρίων και μπορεί τα γενικότερα νούμερά του να το δικαιολογούν (πάνω από 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ την τελευταία διετία), τα… ειδικά -στα πλέι οφ και δη σε αγώνες προ αποκλεισμών- ωστόσο όχι.

Βέβαια αν οι… απέναντι έχουν Νο 2 τον Κάιρι Ιρβινγκ (ή τον Κέβιν Ντουράντ, διαλέγετε και παίρνετε), εν τη απουσία μάλιστα του Τζέιμς Χάρντεν, το όποιο ανάθεμα είναι πιο ταιριαστό να πάει στον τζένεραλ μάνατζερ Τζον Χορστ και το λοιπό διοικητικό επιτελείο του Μιλγουόκι. Ο Μίντλετον είναι ένας τίμιος παίκτης, που και στην προηγούμενη ποστ σίζον βγήκε μπροστά στον αγώνα που χτύπησε ο Γιάννης και με 36-8-8 είχε χαρίσει στην παρέα του τη μοναδική νίκη στη σειρά με το Μαϊάμι (1-4). Το ζητούμενο είναι να εμφανίζεται πιο συχνά τόσο επιβλητικός, το ζητούμενο είναι να αποδίδει έτσι και παρόντος του Αντετοκούνμπο – όπως ακριβώς έκανε στο Game 3.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News