ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Νέα προπονήτρια των ΗΠΑ η Σέριλ Ριβ
Η προπονήτρια των Μινεσότα Λινξ, Σέριλ Ριβ, ορίστηκε ως ομοσπονδιακή τεχνικός της εννέα φορές «χρυσής» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Εθνικής Γυναικών των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η USA Basketball.
Η τρεις φορές προπονήτρια της χρονιάς στο WNBA υπήρξε στο παρελθόν βοηθός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των ΗΠΑ και τώρα θα υπηρετήσει στο νέο της ρόλο έως το 2024, με στόχο το χρυσό στους Αγώνες του Παρισιού το 2024.
Η Ριβ θα διαδεχθεί την Hall of Famer, Ντον Στάλεϊ, η οποία οδήγησε τις ΗΠΑ στο έβδομο σερί χρυσό στο Τόκιο εφέτος.
«Η Σέριλ Ριβ είναι μια προπονήτρια που έχει σημειώσει επιτυχία σε πολλά επίπεδα», δήλωσε ο πρόεδρος της USA Basketball, Μάρτιν Ντέμπσι, προσθέτοντας: «Η USA Basketball εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένας πιο ικανός από τη Σέριλ για να διαδεχθεί την Στάλεϊ και να συνεχίσει την κληρονομιά της».
Η Ριβ έχει οδηγήσει τους Λινξ σε τέσσερις τίτλους πρωταθλήματος από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας το 2010. Το ντεμπούτο της θα πραγματοποιηθεί στο προκριματικό τουρνουά για Παγκόσμιο Κυπέλλου του 2022 στην Ουάσιγκτον, τον Φεβρουάριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Τάισον: Η ανάρτηση του Βραζιλιάνου για τη μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ Β'
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής και το πρόγραμμα της επόμενης
- Ολυμπιακός: Δεν... ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις με τον Μπέμπεκ για VAR κόντρα στη Ρεν
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τιμά τη μνήμη του πατέρα του: Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο Κέντρο STEM «Miltiadis Marinakis» στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης
- Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: «Το ποτήρι της υπομονής μας ξεχείλισε, φέρτε πίσω τους κλεμμένους τίτλους»
