ΛΑΟΥΡΙ ΜΑΡΚΑΝΕΝ: Θα καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Φινλανδίας

Ο Λάουρι Μάρκανεν των Κλίβελαντ Καβαλίερς αναμένεται να παρουσιαστεί στο φινλανδικό στρατό τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ο Λάουρι Μάρκανεν αποτελεί βασικό πυλώνα του παιχνιδιού των Κλίβελαντ Καβαλίερς πραγματοποιώντας μία μεστή σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας αριθμεί 14.5 πόντους και 5.8 ριμπάουντ μέσο όρο σε σύνολο 16 συμμετοχών.

Ο ίδιος, ωστόσο, προετοιμάζεται για ένα νέο -μεγάλο- κεφάλαιο της ζωής του, καθώς πρόκειται να καταταγεί στο στρατό της Φινλανδίας, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος για κάθε άνδρα ηλικίας έως 28 ετών.

Συγκεκριμένα, έχει συμπεριληφθεί σε μία λίστα 98 προσώπων από το «Αθλητικό Σχολείο Αμύνης», στο οποίο υπάγονται οι επαγγελματίες αθλητές της σκανδιναβικής χώρας για να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους υποχρέωση.

Μάλιστα, έχει γίνει ήδη γνωστή και η ημερομηνία παρουσίασής του, η οποία έχει οριστεί για τους 11 Απριλίου 2022, μόλις μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του NBA. Η θητεία του θα έχει διάρκεια 115 ημέρες.

Στις ΗΠΑ, πάντως, είναι… καθησυχαστικοί αναφορικά με το αν θα μπορεί να είναι διαθέσιμος σε περίπτωση που οι Καβαλίερς προκριθούν στα Playoffs, δεδομένου ότι οι «ιππότες» βρίσκονται σε τροχιά πρόκρισης και στην παρούσα φάση είναι στην 7η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με ρεκόρ 14-12.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News