ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοντά σε συμφωνία για το κλειστό του ΟΑΚΑ

«Είμαστε στο τελικό στάδιο και σε άριστο κλίμα με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την αξιοποίηση του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ», αποκάλυψε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, παρουσιάζει το πιο σημαντικό κομμάτι της αθλητικής μεταρρύθμισης, που δεν είναι άλλο από τον εκσυγχρονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων που έμεναν αναξιοποίητες.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ. «Είμαστε στο τελικό στάδιο και σε άριστο κλίμα με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την αξιοποίηση του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Κάνει και απολογισμό του Ράλλυ Ακρόπολις, της διοργάνωσης που αναβίωσε, διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο και απέφερε πολλαπλά οφέλη τα οποία αποτυπώνονται με αριθμούς.

Έρχονται κι άλλες αθλητικές διοργανώσεις, βασισμένες στο ίδιο επιτυχημένο μοντέλο, που ενισχύουν την εξωστρέφεια της χώρας.

-Πρόσφατα ήσασταν στα Ιωάννινα για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, λίγο νωρίτερα είχατε παρουσιάσει το «νέο Ολυμπιακό Χωριό», προ μηνών μαζί με τον πρωθυπουργό το «ΟΑΚΑ 2.0». Παρατηρούμε, για πρώτη φορά έπειτα από το 2004, έναν «οργασμό» στον εκσυγχρονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων…

-Σας διακόπτω, αλλά τα παραδείγματα που φέρατε είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της δουλειάς που κάνουμε 29 μήνες τώρα στον τομέα της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών, κομμάτι απαραίτητο για την αθλητική μεταρρύθμιση και την ανάπτυξη.

Ο στόχος είναι να αξιοποιηθούν -επιτέλους- οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που πληρώθηκαν από το υστέρημα των πολιτών και δεν δικαιούται κανένας να τις αφήνει αναξιοποίητες να μαραζώνουν αντί να ωφελείται η αθλητική οικογένεια και γενικά η κοινωνία.

Ξεκινήσαμε από το κλειστό στα Λιόσια και την παραχώρηση στην ΚΑΕ ΑΕΚ και τις οκτώ ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων, συνεχίζουμε με το διαγωνισμό για το Ολυμπιακό Κέντρο Τένις στο ΟΑΚΑ, είμαστε στο τελικό στάδιο και σε άριστο κλίμα με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την αξιοποίηση του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, συμφωνήσαμε με τη Lamda Development για τα ανταποδοτικά της παραχώρησης του Αγίου Κοσμά και ήδη, μεταξύ άλλων, ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγρού Στίβου (από τα καλύτερα της Ευρώπης πλέον) στο ΟΑΚΑ.

Επιπλέον, αφότου ως Αθλητικό Κέντρο καταφέραμε να περάσει στην κυριότητά μας από τον ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών και το υπουργείο Περιβάλλοντος, που μας παραχώρησαν εκτάσεις, το Ολυμπιακό Χωριό διαμορφώνεται σε υπερτοπικό αθλητικό πόλο 160 στρεμμάτων. Ακόμη, μεταφέρουμε την πολυαίθουσα της ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Ιωάννινα και τόσα άλλα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ καταγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Πέλοπας», που δημιουργήσαμε, οι υποδομές όλων των δήμων στη χώρα, για να ξέρουμε τι διαθέτουμε και σε τι κατάσταση βρίσκονται, ώστε να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες σε κάθε περιοχή.

Να σας δώσω ακόμα μια είδηση: Μεθαύριο Δευτέρα, στην Παιανία, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της άριστης συνεργασίας μας με τον δήμο και την Περιφέρεια Αττικής, με τον δήμαρχο κ. Μάδη και τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τον οποίο ευχαριστώ θερμά, για να «αναστηθούν» τα «Σπίτια» του κλειστού στίβου και του βόλεϊ, που ρήμαξαν παραμελημένα. Οι Μελέτες Αποκατάστασής τους και τα Τεύχη Δημοπράτησής τους είναι έτοιμα και, μάλιστα, από χορηγία ιδιώτη! Διότι, όταν ο ιδιωτικός τομέας βλέπει όραμα, διαφάνεια και διάθεση για νοικοκυροσύνη και τάξη, ενεργοποιείται κι εκείνος.

-Να υποθέσω, κ. υπουργέ ,ότι αυτό για τον ιδιωτικό τομέα το λέτε και με αφορμή τον πρόσφατο απολογισμό του Ράλλυ Ακρόπολις, που επέστρεψε στο WRC απόλυτα επιτυχημένα, έπειτα από οκτώ χρόνια;

Σωστά υποθέτετε! Το «απόλυτα επιτυχημένα» δεν είναι σχήμα λόγου, είναι απεικόνιση στοιχείων, συμπεράσματα απολογισμού και λογοδοσίας, διαδικασιών διαφάνειας, τα οποία παρουσιάσαμε τις προάλλες στο Συνέδριο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Το αποτύπωμα της διοργάνωσης, οικονομικό και κοινωνικό, μετρήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την ΚΑΠΑ Research. Δύο έρευνες που κατέδειξαν τα τεράστια οφέλη της χώρας και τη δυναμική της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

Στα 35 εκατ. αποτιμήθηκε το όφελος για την εθνική μας οικονομία, ενώ το 70% του κόστους των 3 εκατ., για τη διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το κάλυψε η αγορά!

Κι ήταν υπερευχαριστημένοι οι χορηγοί από την ανταπόδοση, εντός κι εκτός συνόρων. Και του χρόνου φιλοδοξούμε να καλυφθεί το 100% του κόστους από χορηγίες, πέραν της παγκόσμιας διαφήμισης που απολαμβάνει η χώρα μας ως διοργανώτρια.

Σε αυτό το επιτυχημένο μοντέλο βασιζόμαστε για να διοργανώσουμε κι άλλα σπουδαία αθλητικά γεγονότα και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια.

Όπως ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας, που θα αναβιώσει έπειτα από 10 χρόνια στα τέλη του προσεχούς Απριλίου, απολύτως αναβαθμισμένος και ενταγμένος στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Όπως οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες το 2023 στο Ηράκλειο κι άλλα πολλά Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που αναλαμβάνουμε σε άριστη συνεργασία με τις ομοσπονδίες για την προσεχή διετία.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News