ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΓΚΛΗΣ: «Αν χωριστούμε, οι νέοι θα στραφούν στο Netflix και στο Fortnite»

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, μίλησε για την σχέση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με την Euroleague και επισήμανε -με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο- ότι το μπάσκετ δεν μπορεί να είναι χωρισμένο.

Συγκεκριμένα είπε:

«Το παράθυρο του Νοεμβρίου ήταν μία χαμένη ευκαιρία για την επίδειξη καλής πίστης από τη EuroLeague. Τον Φεβρουάριο οι ομοσπονδίες περιμένουν περισσότερα σημάδια καλής πίστης. Η σχέση μας με τη EuroLeague θέλει βελτίωση. Η πρωτοβουλία που πήραμε το καλοκαίρι απέκτησε momentum. Υπάρχει επιπλέον momentum αυτή τη στιγμή με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κλειστές λίγκες. Είμαι αισιόδοξος. Βρισκόμαστε σε ανοικτές συζητήσεις με την EuroLeague και το ΝΒΑ. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή». 

Επιπλέον υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές και διάσπαση λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να είμαστε χωρισμένοι στο μπάσκετ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι νέοι θα μας γυρίσουν την πλάτη και θα απευθυνθούν στο Netflix και στο Fortnite. Θέλουμε να διαμορφώσουμε το τοπίο στις τοπικές λίγκες. Δεν θέλουμε να είμαστε οι ιδιοκτήτες τους».

Για το παράθυρο που πέφτει πάνω στο EuroBasket, είπε: «Όταν κάναμε το καλαντάρι ήταν το κομμάτι που ήθελε την περισσότερο ισορροπία. Τσεκάραμε τι είναι καλύτερο για τους παίκτες. Τι είναι καλό για τις ομάδες και τις λίγκες. Και τι είναι καλό για το προϊόν. Είναι μία περίοδος που συνήθως έχει φιλικά ματς. Οπότε αν είχαμε ένα μεγάλο τουρνουά μετά από ένα παράθυρο. Ποιες ομάδες θα παίξουν; Τον Ιούλιο του 2018 είχαμε 30 παίκτες από το ΝΒΑ στα παράθυρα. Υποθέτω ότι θα δούμε καλούς παίκτες και εδώ. Είναι κρίσιμα ματς για την πρόκριση. Έχουμε λάβει θετικά μηνύματα από τους παίκτες και τον κόσμο του μπάσκετ γι’ αυτό. Είμαστε ενθουσιασμένοι για όσα θα μας φέρει το 2022». 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News