ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΛΗΣ: «Τεράστια απώλεια ο Κάρτερ, αλλά είμαστε χαρούμενοι με την πρόοδό του» (vid)

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε μετά από την ιστορική πρόκριση στα play in του BCL και παράλληλα αναφέρθηκε στον Τάισον Κάρτερ, ο οποίος έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα της ομάδας από την Λαυρεωτική.

Συγκεκριμένα είπε:

«Είμαστε πρωτάρηδες στο BCL. Ενώ χαιρόμασταν που θα παίζαμε στην Ευρώπη όταν έγινε η κλήρωση, οι παίκτες στεναχωρήθηκαν με την έννοια ότι δεν θα είχαμε ελπίδες. Μπορεί στη Γαλλία να μην τα πήγαμε καθόλου καλά, όμως στα υπόλοιπα πέντε ματς ήμασταν αρκετά καλοί ως πάρα πολύ καλοί. Η σημερινή εμφάνιση, νομίζω πως ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έχουμε κάνει ποτέ σαν ομάδα. Όλα τα παιδιά έδωσαν πάνω από το 100% του εαυτού τους ειδικά στην άμυνα, και αξίζουν όλοι συγχαρητήρια». 

Για την νίκη επί της Μάλαγα και το αν υπήρχε η σκέψη στο παιχνίδι της Νίζνι, είπε: «Δεν ήταν εύκολο. Απλώς είχαμε πει πως πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτών και να κάνουμε τα πάντα. Δεν έπρεπε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι στη Ρωσία, γιατί θεωρητικά η πρόκριση ήταν στα χέρια μας. Πιστεύαμε πως αν ήμασταν μπροστά στο ημίχρονο δεν θα αφήναμε να μας ξεφύγει το ματς». 

Όσον αφορά την πρόκριση, ο προπονητής του Λαυρίου τόνισε: «Φυσικά και δεν έχουμε προτίμηση. Όταν έχεις να παίξει ένα παιχνίδι με τη Μάλαγα και θες μόνο νίκη δεν γίνεται να κοιτάς το μέλλον. Είναι τρομερή επιτυχία που θα συνεχίσουμε στο BCL και όποιος και αν είναι ο αντίπαλος θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ας έχουμε μειονέκτημα έδρας» 

Ενώ για την έδρα του ΣΕΦ και το μέλλον χωρίς τον Κάρτερ, σχολίασε: «Οι τρεις νίκες που κάναμε στο ΣΕΦ ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν. Φαίνεται πως μας πάει το γήπεδο και η Ευρώπη γενικότερα, γιατί στο πρωτάθλημα έχουμε χάσει παιχνίδι στην έδρα μας. 

Ένας από τους στόχους της ομάδα είναι να αναδεικνύει παίκτες και να προδίδει παίκτες, είτε Έλληνες είτε ξένους. Ο Κάρτερ είναι τεράστια απώλεια, από την άλλη όμως είμαστε χαρούμενοι για την πρόοδό του. Πέραν από το γεγονός πως είναι καλός παίκτης, είμαστε ευχαριστημένοι από τον χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του στην ομάδα. Έχει δεθεί με την ομάδα. Θα μπορούσε για παράδειγμα σήμερα να πει ότι δεν θα αγωνιστεί φοβούμενος έναν τραυματισμό. Είναι δύσκολο να τον αντικαταστήσουμε, θα κοιτάξουμε στην αγορά για το ποιον παίκτη θα φέρουμε ώστε να μην χάσουμε σε άμυνα και επίθεση. Ο Κάρτερ ήταν εξίσου καλός και στην άμυνα». 

Δείτε τις δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού: 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News