ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Συγκέντρωση και διάθεση για 40 λεπτά» (vid)

Ο Άρης Λυκογιάννης παραχώρησε δηλώσεις για το δεύτερο ματς της σειράς των Play-in με τη Στρασμπούρ (12/01, 19.30) και στάθηκε στα σημεία που κατά τη γνώμη του θα κρίνουν τον νικητή.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει αύριο (12/01, 19.30) στο PAOK Sports Arena τη νίκη απέναντι στη Στρασμπούρ, η οποία θα τον κρατήσει «ζωντανό» στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» του Basketball Champions League.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», Άρης Λυκογιάννης, μίλησε για τον «τελικό» με τη γαλλική ομάδα, καταθέτοντας την άποψή του για τα στοιχεία στα οποία θα κριθεί το ματς.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το πιο σημαντικό πράγμα έχει να κάνει με τη συγκέντρωση και τη διάθεση, στοιχεία τα οποία πρέπει να έχουμε και στα 40 λεπτά του αγώνα. Θα είναι μία μάχη απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα, για να έχουμε πιθανότητες να πάρουμε την νίκη. Στο πρώτο ματς δεν εμφανιστήκαμε. Παίζουμε με μία ομάδα που έχει μεγάλη ποιότητα κι αθλητικότητα. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα στοιχεία τους και να έχουμε πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση, που ήταν ένα στοιχείο στο οποίο αποτύχαμε πλήρως στο πρώτο ματς».

Για τις αλλαγές που έχει κάνει η ομάδα: «Οι καταστάσεις είναι που μας οδηγούν σε αυτό το πράγμα. Δε θα το χαρακτήριζα restart. Μαζί με τον Ολυμπιακό, είμαστε οι δύο ομάδες που είχαμε τα περισσότερα κρούσματα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση. Ούτε εμείς ξέρουμε το τι έχει αφήσει στην ομάδα. Μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου, το λεωφορείο έμοιαζε με… νοσοκομείο από τους βήχες κι από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι παίκτες. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τραυματισμούς, όσον αφορά στην αλλαγή του Κάρτερ. Με τον Ογκμπέιντε έχει να κάνει με καθαρά ασυμφωνία με το ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος. Το τι θέλουμε εμείς από τον παίκτη και τι θέλει ο παίκτης από εμάς. Διακρίναμε ότι μετά από τον covid ο παίκτης δεν ήθελε να είναι εδώ, οπότε λύσαμε τη συνεργασία σας. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε αυτά που έρχονται μπροστά μας».

Για τη δύσκολη διαχείριση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και λόγω COVID: «Αυτό που κάνουμε, είναι ότι πάμε με τη μέρα. Ποιος θα είναι και ποιος όχι. Από την αρχή της χρονιάς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους τραυματισμούς κι ακόμη και σήμερα, θα λείπουν 2 παίκτες λόγω του τρίτου εμβολίου ο ένας και μίας μικροενόχλησης ο άλλος. Αυτά είναι στη ζωή μίας ομάδας. Έχει αναβληθεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αγώνων και στη Euroleague. Όλες οι ομάδες έχουν επηρεαστεί, αυτή είναι η πραγματικότητα».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News