ΝΤΟΥΕΪΝ ΓΟΥΕΪΝΤ: «Θα λησμονήσουμε τον Τζόρνταν, όπως ξεχνάμε και τον Καρίμ» (vid)

Σε συνέντευξή του ο Αμερικανός παλαίμαχος άσος μίλησε για τον όρο GOAT και τη διάρκεια που έχει στον χρόνο τονίζοντας πως κάποια στιγμή δεν θα θυμόμαστε τον Τζόρνταν όπως γίνεται τώρα και με τον Τζαμπάρ.

Ο Ντουέιν Γουέιντ παραχώρησε συνέντευξη στο «Armchair Expert» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα του GOAT (συντομογραφία για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών) και στην διάρκεια που έχει ο συγκεκριμένος τίτλος στον χρόνο.

Τόνισε πως πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια και ότι σύντομα θα ξεχνάμε τον Μάικλ Τζόρνταν όπως συμβαίνει τώρα με τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός παλαίμαχος μπασκετμπολίστας:

«Αυτά τα GOATs, αυτά τα ονόματα που λέμε, δεν πρόκειται να είναι πολλοί από αυτούς τους παίκτες. Αλλά το παιχνίδι συνεχίζεται να προχωράει. Και έτσι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Και τα μάτια θα συνηθίζουν σε νέα πράγματα…Δεν πρόκειται να κάνουμε συζήτηση για τους GOATs. Τώρα θα είναι η νεότερη, νεότερη και νεότερη γενιά. Και θα ξεχάσουν τον Τζόρνταν όπως ξεχνάμε τον Καρίμ.

Αυτή είναι η ομορφιά του παιχνιδιού. Εξελίσσεται καθώς οι παίκτες έρχονται και φεύγουν. Τα ρεκόρ προορίζονται για να σπάσουν, και αργά ή γρήγορα, αυτά τα επιτεύγματα από συγκεκριμένους παίκτες που κάποτε θεωρούνταν ανέγγιχτα θα καταρριφθούν και σύντομα θα δημιουργηθεί ένα νέο σύνολο ρεκόρ.

Πολλοί παράγοντες είναι απαραίτητοι για να θεωρηθεί ένας παίκτης το GOAT του NBA. Πρώτον, πρέπει να έχει μια παραγωγική καριέρα με τίτλους για να ξεκινήσει. Υπάρχει επίσης η υγεία, η τύχη και η υποστήριξη των οπαδών. Αυτό που κάνει τον MJ το πρότυπο και το GOAT που αψηφά τη γενιά είναι ότι έπρεπε να κερδίσει τα πάντα. Η παρουσία του μπορεί ακόμα να γίνει αισθητή στο πρωτάθλημα, και οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να δείχνουν το πόσο σπουδαίος είναι.

Εάν η συζήτηση “GOAT” δεν τελειώσει ποτέ, ίσως θα πρέπει να υπάρχει ένας παίκτης της δεκαετίας αντ ‘αυτού. Ο όρος είναι για τους παίκτες των οποίων τα επιτεύγματα και η κυριαρχία διήρκεσαν μια δεκαετία (ή μια εποχή). Με αυτόν τον τρόπο, κάθε μεγάλος παίκτης θα είχε τον σεβασμό που του αξίζει.

Φυσικά, όλοι έχουμε διαφορετικές έννοιες από το μεγαλείο και άλλα κριτήρια για να καθορίσουμε τον μεγαλύτερο όλων των εποχών. Αν το ΝΒΑ δεν καθιερώσει κάποιου είδους επίσημα κριτήρια, οι οπαδοί θα επιδίδονται πάντα σε φιλικά πειράγματα για το πραγματικό GOAT».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News