ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: O Κόμπι Μπράιαντ είχε το όνομα μιας... μπριζόλας
Σαν σήμερα, το 2020, ο θρυλικός Kobe Bryant, στα 41 του σκοτώνεται σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια.
Στο ελικόπτερο, συνολικά επέβαιναν εννιά άτομα που είναι όλοι νεκροί. Ανάμεσά τους και η πρωτότοκη κόρη του Gianna Maria-Onore Bryant, 13 ετών, που ήταν επίσης μπασκετμπολίστρια.
Ο Bryant είναι ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά έχοντας ακόμα 7.047 ριμπάουντ και 6.306 ασσίστ. Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 1 βραβείο MVP της Regular Season (2008), 2 βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και 5 βραβεία MVP σε All-Star Game.
Πολλά και διάφορα έχουν γίνει γνωστά για τον Κόμπε Μπράιαντ. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ιστορία που κουβαλά το όνομά του. Γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, ο μικρότερος από τα τρία παιδιά και ο μοναχογιός του πρώην παίκτη του ΝΒΑ Τζο Μπράιαντ και της Πάμελα Κοξ. Οι γονείς του τον ονόμασαν από το περίφημο βόειο κρέας του Κόμπε, στην Ιαπωνία, το οποίο είδαν στο μενού ενός εστιατορίου. Το μεσαίο του όνομα Μπιν προήλθε από το ψευδώνυμο του πατέρα του “Jellybean”.
Το πανάκριβο Kobe beef
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: «Τάφος του Ινδού» και αστικοί μύθοι – Ποιος ήταν ο Ινδός; «Μπάζει» νερά;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Μια μπάλα ποδοσφαίρου, ένα καλάθι για ροδάκινα και εγένετο μπάσκετ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΙΡΟΣ: Ο ισχυρότερος χιονιάς της Αθήνας – «Εις την Μαλακάσαν της Αττικής χιόνι εις ύψος δύο μέτρων»
Το Κόμπε, καλύτερα Kobe beef είναι ένα πανάκριβο κρέας. Βόειο κρέας, δηλαδή μοσχαράκι μόνο που θεωρητικά έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα σε μια από τις τέσσερις περιοχές που εκτρέφονται αυτά τα ζώα. Πρόκειται για τα διάσημα αν τον κόσμο κοπάδια βοοειδών, Tajima-Gyu κυρίως από την περιοχή Hyogo
Λίγα ζώα, φρέσκο καθαρό νερό, απόλυτη ηρεμία και για τρεις μήνες μόνο γάλα. Ακολουθεί διατροφή με ένα μείγμα από χόρτο, άχυρο από ρύζι καλαμπόκι, σόγια και σιτάρι.
Μετά από 900 ημέρες, το βοοειδές είναι 31 μηνών και μέσο βάρος 430 κιλά. Το κυριότερο είναι ότι αποκτά ειδικές ενδομυϊκές ραβδώσεις λίπους κι αυτό ακριβώς κάνει τη διαφορά και κυρόως μια μπριζόλα να κοστίζει 100 ή ακόμα και 200 ευρώ.
Κυπελλούχος Κόσμου ο Χρήστος Βολικάκης
2020: Ο 31χρονος Έλληνας ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης κατακτά την 6η θέση, στον αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μίλτον του Καναδά, και παίρνει την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη βγαίνοντας Κυπελλούχος Κόσμου.
2014: Ο αθλητής του Jiu Jitsu Γιάννης Μπλουτής κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των 82 kg Master 2 στις καφέ ζώνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στην Λισσαβώνα της Πορτογαλίας.
2003: Πεθαίνει σε νοσοκομείο της Μόσχας, μετά από μακροχρόνια ασθένεια, ο 61χρονος Ρώσος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους, Βαλερί Μπρουμέλ, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ για 10 χρόνια. Το πρώτο του ρεκόρ σημειώθηκε στις 18/1/1961 και έκτοτε το κατέρριψε άλλες 4 φορές.
1999: Η Σίτον Τάουν, ομάδα που αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Αγγλίας, κάνει συμβόλαιο συνεργασίας 12.5 χρόνων με τον 18μηνο George Harwood.
1996: Ο πυγμάχος Dave Schultz πυροβολείται θανάσιμα στη βίλα του John E. Du Pont σε προάστιο της Φιλαδέλφια. O du Pont θα παραδοθεί 48 ώρες αργότερα.
1980: Η Mary Decker γίνεται η πρώτη γυναίκα που τρέχει το μίλι σε χρόνο μικρότερο από 4.5 λεπτά.
1979: Ο Wayne Gretzky υπογράφει την ημέρα της εορτής των 18ων γενεθλίων του (γεν. 26/1/1961) 3ετές συμβόλαιο ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Εdmonton Oilers και την ίδια χρονιά ανακηρύσσεται ”Rookie of the Year”. Αποκαλείται “the great” διότι είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών του χόκεϊ επί πάγου αφού θα σαρώσει όλα τα ρεκόρ: MVP 9 φορές, τις περισσότερες φορές σε όλα τα σπορ, πρώτος σκόρερ επτά φορές στη δεκαετία του ΄80 και τρεις φορές στη δεκαετία του ΄90, θα οδηγήσει την ομάδα του σε τέσσερα Stanley Cups σε μια 5ετία. Κατά την περίοδο 1981-82 θα σκοράρει 92 γκολ καταρρίπτοντας το προηγούμενο (76) του Esposito. Το 1988 θα μεταγραφεί στους L.A. Kings έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων και δύο παικτών.
1977: Οι Σοβιετικοί Sergei Shakrai και Marine Tcherkasova είναι οι πρώτοι που εκτελούν “quadrοple twist” στο καλλιτεχνικό πατινάζ στο Ελσίνκι.
Η μετάδοση του Νίκου Φώσκολου
1951: Ο Νίκος Φώσκολος κάνει την πρώτη του ραδιοφωνική μετάδοση σε αγώνα ποδοσφαίρου. Στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 θα γράψει το πρώτο του σενάριο για τον κινηματογράφο (“Η Κρυστάλλω”) και μετά την εισβολή της τηλεόρασης τον “Άγνωστο Πόλεμο” και αργότερα την “Λάμψη”.
1924: Ο Charles Jewtro είναι ο πρώτος ολυμπιονίκης στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (500μ).
1871: Ιδρύεται στο Λονδίνο η Rugby Football Union (RFU) από 21 βρετανικά σωματεία ράγμπι και ποδοσφαίρου, με σκοπό την δημιουργία κανονισμών για όλα τα σωματεία της Αγγλίας που χρησιμοποιούσαν διάφορες εκδόσεις των κανόνων του Rugby School. 50 χρόνια πριν, το 1823, ο σπουδαστής William Webb-Ellis ήταν αυτός που “πήρε την μπάλα στα χέρια και άρχισε να τρέχει” στο Rugby School, στην πόλη Rugby. Όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι την ίδρυση της Football Association (FA) τον Οκτώβριο του 1863, οι ομάδες ποδοσφαίρου συμφωνούσαν για τους κανονισμούς πριν την έναρξη κάθε αγώνα αφού τα όρια ανάμεσα στα δύο σπορ ήταν δυσδιάκριτα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Αγωνία για τους τραυματίες - Η πρώτη εκτίμηση για Κάρμο, Τσικίνιο, Μαρτίνς
- Super League: Η βαθμολογία μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1: Την ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ξανά με ανεπανάληπτο σόου του Ελ Καμπί!
- Λουτσέσκου: «Η ομάδα παρουσιάστηκε μετά από καιρό με έναν τρόπο που θέλουμε να βλέπουμε»
- Βασίλης Σπανούλης: Τι απάντησε για τις συζητήσεις με τη Μονακό