ΧΑΒΙΕΡ ΧΟΥΣΤΙΘ: «Οι γιατροί μου λένε ότι είναι απίθανο να παίξω πάλι»

ΧΑΒΙΕΡ ΧΟΥΣΤΙΘ: Ο σέντερ της Σαραγόσα, Χαβιέρ Χουστίθ, τραυματίστηκε στο γόνατο και σύμφωνα με τα όσα του έχουν πει οι γιατροί το να παίξει και πάλι μπάσκετ είναι απίθανο.

Ο σέντερ της Σαραγόσα, Χαβιέρ Χουστίθ, τραυματίστηκε στο γόνατο και σύμφωνα με τα όσα του έχουν πει οι γιατροί το να παίξει και πάλι μπάσκετ είναι απίθανο.

Ο Κουβανός σέντερ της ισπανικής ομάδας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αποκάλυψε ότι οι γιατροί του έχουν πει ότι θα ήταν απίθανο να παίξει και πάλι μπάσκετ.

«Για 2,5-3 χρόνια έπαιζε με μόνιμο πόνο»

Από την σεζόν 2018-19 και έπειτα, ο Χουστίθ ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών, με τον αθλητικό διευθυντή της Σαραγόσα, Πεπ Καργκόλ να επισημαίνει ότι «τα τελευταία 2,5-3 χρόνια, ο Χουστίθ έπαιζε με μόνιμο πόνο και η προσπάθεια που έχει καταβάλλει είναι τεράστια».

Έτσι, στα 29 του χρόνια ο Χαβιέρ Χουστίθ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, μιας και το σώμα του δεν του επιτρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο.

Στροφή στην προπονητική

Από εδώ και πέρα, ο Κουβανός κάνει στροφή στην καριέρα του, αφού ευελπιστεί μία μέρα να μπορέσει να ασχοληθεί με την προπονητική, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει ήδη μαθήματα.

Μεταξύ άλλων ο Χαβιέρ Χουστίθ είπε:

«Οι γιατροί μου λένε ότι είναι αδύνατο να επιστρέψω, αλλά δεν θέλω να βάλω ένα τέλος σε αυτό, θα συνεχίσω να προσπαθώ, ελπίζω να εφεύρουν κάτι. Έχω την ψευδαίσθηση και το όνειρο ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά το γόνατο δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε. Θα εκμεταλλευτώ το υπόλοιπο της σεζόν, στην οποία εξακολουθώ να έχω συμβόλαιο με την Σαραγόσα και τα μέσα που έχω καθημερινά, τα οποία δεν θα είχα στην Κούβα, για να δω πώς πάει το γόνατο. 

Ήταν αρκετά δύσκολο. Έψαξα για αθλητικό ψυχολόγο γιατί απλά δεν έβλεπα επιλογή, με βοήθησε πολύ και συνεχίζω να δουλεύω μαζί του. Ήταν δύσκολο γιατί μερικές φορές έρχομαι στα αποδυτήρια κλαίγοντας, αλλά στο τέλος ακόμα δουλεύω και εκμεταλλεύομαι τον χρόνο. Έρχομαι για να στηρίξω την ομάδα από τη γωνία του πάγκου και ακόμα ονειρεύομαι να επιστρέψω, αν και ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα. 

Γράφτηκα στο μάθημα προπονητικής για να δω αν μπορώ να γίνω μια μέρα και να κάνω πρακτική στην EBA. Ελπίζω να ανέβω επίπεδο. Νιώθω άνετα με τα αγόρια κι αυτά νιώθουν ενθάρρυνση, αυτό επίσης με βοηθάει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News