Αντρέα Τρινκιέρι: «Προσπαθούμε να αντιγράψουμε το NBA, αλλά δεν έχουμε τα ίδια υλικά»

Αντρέα Τρινκιέρι: Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε για το βαρύ πρόγραμμα των ομάδων της Euroleague και τόνισε ότι η διοργανώτρια αρχή θέλει να αντιγράψει το NBA, αλλά δεν έχει τα… υλικά για να πετύχει.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε για το βαρύ πρόγραμμα των ομάδων της Euroleague και τόνισε ότι η διοργανώτρια αρχή θέλει να αντιγράψει το NBA, αλλά δεν έχει τα… υλικά για να πετύχει.

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβιβ (70-52) και ο Αντρέα Τρινκιέρι αναφέρθηκε στο καλεντάρι της Euroleague το οποίο παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία.

Συγκεκριμένα ο Αντρέα Τρινκιέρι είπε:

«Προσπαθούμε να αντιγράψουμε το NBA. Το καταλαβαίνω καθώς το NBA είναι το κορυφαίο μπασκετικό προϊόν. Όμως δεν μπορείς να αντιγράφεις πράγματα χωρίς να έχεις τα ίδια υλικά. 

Στο ΝΒΑ παίζουν 82 ματς στην regular season άρα έχουν 82 ευκαιρίες να φτιάξουν την βαθμολογία τους μετά από μια ήττα. Από τις 30 ομάδες προκρίνονται στα playoffs οι 16. Εδώ έχουμε 34 παιχνίδια και μόνο 8 από τις 18 ομάδες περνούν στα playoffs. Επομένως είναι πολύ δύσκολο να έχεις ποιότητα, όμορφες φάσεις και γρήγορο μπάσκετ κάθε 48 ώρες. Η σημασία ενός μεμονωμένου ματς δεν συγκρίνεται με το ΝΒΑ. 

Στο ΝΒΑ μπορεί να χάσεις παιχνίδια, έχεις άλλα τόσα για να εκπληρώσεις το στόχο σου. Εδώ κάθε ματς είναι μια μάχη. Εξού κι οι τραυματισμοί παικτών και τα χαμηλά σκορ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News