Εθνική Ελλάδος: Οι «αιώνιοι» έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα για να γίνει πάλι «επίσημη αγαπημένη»!

Εθνική Ελλάδος: Ο Βαγγέλης Λιόλιος μετά από ένα διήμερο συναντήσεων κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για να αγωνιστούν οι Έλληνες παίκτες στους αγώνες με την Τουρκία.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μετά από ένα διήμερο συναντήσεων κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για να αγωνιστούν οι Έλληνες παίκτες στους αγώνες με την Τουρκία, κάνοντας το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να φτάσει η Εθνική να είναι και πάλι η «επίσημη αγαπημένη».

Από την πρώτη μέρα ο Βαγγέλης Λιόλιος έδειξε την… διάθεσή του

Τα τελευταία χρόνια, η Εθνική ομάδα έχει χάσει λίγη από την αίγλη του παρελθόντος, αλλά η νέα εποχή στην ΕΟΚ έφερε και ένα ντόμινο εξελίξεων στις σχέσεις της Ομοσπονδίας με τους «αιώνιους» αντιπάλους.

Η κόντρα Ολυμπιακού και ΕΟΚ τα προηγούμενα χρόνια ήταν δεδομένη, με τους «ερυθρόλευκους» να αρνούνται σθεναρά να παραχωρήσουν την άδεια στους Έλληνες παίκτες του να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της Εθνικής. Τα παραδείγματα πάμπολλα, αλλά οι εκλογές που έγιναν πριν από μερικούς μήνες έφεραν κομβικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας, κάτι που φάνηκε από τον πρώτο καιρό.

Οι «αιώνιοι» χαράζουν τον δρόμο

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, λοιπόν, δείχνει σε κάθε ευκαιρία την θέλησή του να εξομαλύνει τις σχέσεις της Ομοσπονδίας με τους «ερυθρόλευκους» αλλά και να διατηρήσει μία πολύ καλή επαφή με τον Παναθηναϊκό. Από τις πρώτες μέρες της εκλογής του, ο πρόεδρος της ΕΟΚ είχε συνεχείς επαφές με τους ανθρώπους των δύο ομάδων και σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη τους.

Τις τελευταίες μέρες, ο κύριος Λιόλιος συναντήθηκε με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό για να πείσει τους ανθρώπους των δύο κορυφαίων ελληνικών ομάδων να δώσουν το «πράσινο» φως στους Έλληνες παίκτες τους να αγωνιστούν με την φανέλα της Εθνικής στους αγώνες με την Τουρκία, στις 25 και 28 Φεβρουαρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η απάντηση που πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΚ ήταν θετική και από τις δύο πλευρές και έτσι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα έχει στην διάθεσή του πολύ σημαντικά κομμάτια για να μπορέσει η Εθνική να πάρει δύο νίκες που θα αλλάξουν τις ισορροπίες στην προσπάθεια της ομάδας να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Το όραμα του Βαγγέλη Λιόλιου

Μετά από αρκετά χρόνια, λοιπόν, οι «αιώνιοι» έδειξαν, αμφότεροι, την απαιτούμενη καλή διάθεση για να διορθωθούν οι σχέσεις τους με την ΕΟΚ, με τον Βαγγέλη Λιόλιο να επωμίζεται την επιτυχία αυτή.

Αυτή η επιτυχία φέρει -φαρδιά πλατιά- την υπογραφή του Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια κατάφερε να συμφωνήσει με τις δύο ομάδες και να βάλει… πίσω τις όποιες διαφορές είχαν. Αυτή είναι και η αρχή να γίνει και πάλι η Εθνική ομάδα, η «επίσημη αγαπημένη»!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News