Φάιναλ Φορ Κυπέλλου Ελλάδας: Το φάιναλ 8 περνάει από την… Κρήτη!

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε κάτι πολύ σημαντικό υπό μορφή στόχου και επιθυμίας. Να διεξαχθεί του χρόνου όχι ένα φάιναλ4, αλλά ένα φάιναλ8.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μαρίνος Πρίντεζης

Η ΕΟΚ έχει αλλάξει την κατάσταση και μάλιστα ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε τον επόμενο στόχο. Να γίνει ένα φάιναλ8. Αραγε είμαστε έτοιμοι αμέσως για το επόμενο βήμα;

Η επιστροφή του φάιναλ φορ είναι ένα γερό κρας – τεστ για το φάιναλ 8

Ομολογώ, χωρίς διάθεση καμίας μπηχτής προς την προηγούμενη διοίκηση, πως κάτι αλλάζει στο ελληνικό μπάσκετ. Τουλάχιστον έτσι το έχω εκλάβει. Η συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων μονομάχων, έστειλε τα δικά της μηνύματα. Την ευχή για ένα φάιναλ φορ το οποίο θα γίνει ξανά θεσμός και δεν θα είναι γκεστ εμφάνιση και φυσικά την απάντηση σε όλα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα αναφορικά στο θέμα της οπαδικής βίας. Ο Βαγγέλης Λιόλιος και χωρίς να ερωτηθεί, είπε κάτι πολύ σημαντικό. «Θέλουμε του χρόνου να κάνουμε ένα φάιναλ 8». Εν ολίγοις να γίνουμε είτε Ισπανία είτε Ιταλία. Αραγε έχουμε τη δυνατότητα; Προφανώς και ακόμα δεν μπορεί κανείς να πει κάτι με βεβαιότητα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Η επιστροφή του φάιναλ φορ μετά από 18 χρόνια αποτελεί ένα γερό κρας-τεστ για όλους. Για τις ομάδες, για την ΕΟΚ. Για όσους εμπλέκονται στην ιστορία. Το Ηράκλειο είναι πλέον ηλιόλουστο. Μόλις φτάσαμε οι βροχές και οι καταιγίδες δυσκόλεψαν το έργο όλων μας, αλλά μετά τις καταιγίδες, έρχεται η νηνεμία. Στο φάιναλ φορ συμμετέχουν τρεις από τις σπουδαιότερες ομάδες της Ελλάδας. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και φυσικά ο Προμηθέας. Η απόφαση να μην δοθούν εισιτήρια στις ομάδες ήταν κάτι που βρήκε σύμφωνο και τους 4 φιναλίστ.

Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το μήνυμα του Βαγγέλη Λιόλιου

Ειλικρινά όση ώρα περιπλανιέμαι στο Ηράκλειο δεν έχω δει ούτε έναν φίλαθλο με διακριτικά. Προφανώς και η γιορτή ξεκινάει σήμερα, το Σάββατο. Όμως ο έλεγχος θα είναι διπλός και τριπλός. Ναι μεν θα δοθούν τα 2000 εισιτήρια σε ντόπιους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μπει ο καθένας. Η αστυνομία θα εγκρίνει έναν έναν. Θα «τσεκάρει» καλά το ποιόν του, αν το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό και φυσικά δεν θα υπάρξει θέμα ταυτοπροσωπίας. Απαντες θα κάθονται στις θέσεις τους. Ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν ενωτικός προς όλους. Ζήτησε ακόμα και την βοήθεια των δημοσιογράφων. Η ισχύς εν τη ενώσει είναι η βάση για να μπορέσει το ελληνικό μπάσκετ να πορευθεί εκεί που του αξίζει και να γίνει το φάιναλ φορ θεσμός. Αν η φετινή χρονιά στεφθεί από επιτυχία, ναι γιατί όχι, να μπορέσουμε του χρόνου να διοργανώσουμε ένα φάιναλ8. Βέβαια η γνώμη μου είναι να ωριμάσει πρώτα καλά στη συνείδηση όλων μας η υπόθεση φάιναλ φορ και έπειτα να γίνουμε Ισπανία ή Ιταλία. Διότι είναι και θέμα νοοτροπίας. Όμως με τα τωρινά δεδομένα, μπορούμε στο άμεσο μέλλον να βάλουμε τις βάσεις για μια διοργάνωση οχτώ ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News