Τζοέλ Εμπίντ: «'Εφτασα κοντά στο να σταματήσω το μπάσκετ»

Ο Τζοέλ Εμπίντ σε μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής, εξομολογήθηκε τους λόγους για τους οποίους έφτασε κοντά στο να αποσυρθεί πρόωρα από το μπάσκετ, μόλις λίγο καιρό μετά την έναρξη της επαγγελματικής του καριέρας, η οποία φέτος έφτασε στο απόγειό της.

Όπως ανέφερε, οι τραυματισμοί και οι εγχειρήσεις που τον έθεσαν νοκ-άουτ για τις σεζόν 2014-15 και 2015-16, η επικριτική διάθεση των ΜΜΕ προς το πρόσωπό του και η απώλεια του αδερφού του σε τροχαίο δυστύχημα στο Καμερούν το 2014, τον έφεραν κοντά στην απόσυρση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήθελα να γυρίσω στο Καμερούν. Πραγματικά σκεφτόμουν σοβαρά να σταματήσω να παίζω μπάσκετ και να αποσυρθώ. Εκείνες τις στιγμές με τις εγχειρίσεις όλοι συζητούσαν αν θα τα καταφέρω κι αν θα παίξω στη λίγκα και προφανώς η απώλεια του αδελφού μου ήταν κάτι τεράστιο για μένα. Ήθελα να σταματήσω και πραγματικά έφτασα κοντά στο να το κάνω.

Βασικά έχασα δύο χρονιές στη σειρά κι όλες αυτές οι ιστορίες έρχονται στο μυαλό μου καθημερινά. Ο Τζοέλ είναι 150 κιλά και τα Media πάντα με σχολιάζουν. Ήταν σκληρό. Έπρεπε να ξεπεράσω πολλά. Ήταν δύσκολο αλλά νιώθω χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, προχωρώντας μπροστά χάρη και στη βοήθεια όλων όσοι βρίσκονται στο πλευρό μου».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News