Σωτήρης Μανωλόπουλος: «Ευχαριστούμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την έμπρακτη στήριξη στην Εθνική»

Σωτήρης Μανωλόπουλος: «Ευχαριστούμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την έμπρακτη στήριξη στην Εθνική»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε λόγο για μία τεράστια νίκη, στις δηλώσεις του στη Nova, ωστόσο στάθηκε στη χαμένη διαφορά στο τέλος του αγώνα, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση των διεθνών

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος:

«Πριν μιλήσω για το μπάσκετ, γιατί αυτό αγαπάμε και είναι η ζωή μας, πρέπει να πω ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα. Θέλω να πω ότι ο πόλεμος δεν είναι λύση και ελπίζω όλα να τελειώσουν σύντομα στην Ουκρανία. Όσο για το παιχνίδι, ήταν μια τεράστιας σημασίας νίκη για μας. Ήταν ένα must-win παιχνίδι για να προκριθούμε και κερδίσαμε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους που ήρθαν εδώ μαζικά και μας έδωσαν πολύτιμη βοήθεια. Έτσι θα πρέπει να είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ. Η Τουρκία είναι πολύ δυνατή ομάδα και ήταν πιο καλά προετοιμασμένοι από μας, γιατί είχαν περισσότερες μέρες να προπονηθούν όλοι μαζί.

Αυτό φάνηκε ειδικά στο τέλος. Εμείς είχαμε το πρόβλημα ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήρθαν να παίξουν χωρίς προπόνηση, με ένα μίτινγκ, αλλά τους ευχαριστούμε για την βοήθειά τους γιατί έδειξαν αφοσίωση στην ομάδα. Όπως επίσης ευχαριστούμε και τα άλλα παιδιά που ήταν εδώ και πολλά δεν μπήκαν στη δωδεκάδα. Πιστεύω πως παίξαμε καλά στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ήμασταν επιθετικοί, κλέψαμε μπάλες, βγάλαμε αιφνιδιασμούς, αλλά όταν πήραμε διαφορά η Τουρκία έγινε καλύτερη κι εμείς χειρότεροι. Μας οδήγησαν σε λάθη, γιατί είχαμε πολλούς παίκτες που δεν ήξεραν τα συστήματα. Τη Δευτέρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τουρκία και διαθέτουμε μιάμιση προπόνηση ουσιαστικά για να προετοιμαστούμε.

Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο το παιχνίδι στην Τουρκία αν χάναμε. Τέσσερα παιδιά ήρθαν γύρω στις 2:30πμ. στο ξενοδοχείο και το έργο μας ήταν δύσκολο γιατί ουσιαστικά κάναμε μαζί τους μόνο ένα μίτινγκ. Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό γιατί έδειξαν έμπρακτα ότι η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους. Είναι πολύ ευχάριστο ότι μετά το κλίμα στο Final 4 του Κυπέλλου είχαμε την παρουσία των παικτών από Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην Εθνική ομάδα. Θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα αυτές τις μέρες.

Θεωρητικά θα είμαστε πιο έτοιμοι τη Δευτέρα. Η Τουρκία θα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Εμείς αύριο ταξιδεύουμε, θα κάνουμε μια χαλαρή προπόνηση στην Τουρκία και άλλη μία την παραμονή του αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε χωρίς να “σκοτώσουμε” τους παίκτες και μετά με πολλή ανάλυση και πολύ βίντεο. Θα δουλέψουμε κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Η άμυνά μας σε ένα πολύ μεγάλο διάστημα ήταν πολύ επιθετική, αλλά θα πρέπει να την εφαρμόσουμε για 40 λεπτά στο επόμενο παιχνίδι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News