Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ψάχνει γκαρντ επιπέδου Λορένζο Μπράουν - Τομά Ερτέλ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ψάχνει γκαρντ επιπέδου Λορένζο Μπράουν – Τομά Ερτέλ Οι «πράσινοι» έχουν βγει στην αγορά και αναζητούν τον «εγκέφαλο» που θα μπορέσει να ομορφύνει το παιχνίδι τους. Τον γκαρντ που θα μπορέσει να γίνει το Α και το Ω.

Ο Γιώργος Βόβορας και οι συνεργάτες του αναζητούν στην αγορά τον ποιοτικό γκαρντ που θα μπορέσει να τους «ξεκλειδώσει». Τι είδους παίκτη ψάχνουν; Το sportday.gr έχει τις απαντήσεις.

Ενας οργανωτής για τον Παναθηναϊκό που θα έχει ευρωπαϊκή νοοτροπία ή εμπειρία από αγώνες υψηλού επιπέδου

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, περιλαμβάνει ένα «καυτό» θέμα. Αυτό της εξεύρεσης και της απόκτησης ενός γκαρντ, ενός οργανωτή που θα μπορέσει να γίνει το στήριγμα στη νέα φιλοσοφία που θέλει να λανσάρει ο Γιώργος Βόβορας. Η αλήθεια είναι ότι το τεχνικό επιτελείο σε συνεργασία πάντα με τον Αργύρη Πεδουλάκη έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Βασικό ζητούμενο και απαράβατο είναι ο οργανωτής που θα αποκτηθεί να έχει ως φόρτε του την δημιουργία. Να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και για τον εαυτό του όταν χρειαστεί. Απαράβατος όρος είναι να έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη. Να είναι Αμερικανός με ευρωπαϊκή νοοτροπία ή ακόμα και Ευρωπαίος. Εν ολίγοις να ξέρει καλά το κομμάτι της τακτικής και να έχει την εμπειρία. Δηλαδή να μην περάσει για πρώτη φορά την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Διότι θα εμπεριέχει αρκετή δόση ρίσκου. Να έχει και τρανζίσιον και σετ παιχνίδι. Δηλαδή να είναι μετρ στο κομμάτι της αυξομείωσης του τέμπο.

Αν ήταν ελεύθερος ο Λορένζο Μπράουν ή ο Τομά Ερτέλ ο Παναθηναϊκός θα είχε κάνει πρόταση

Πάμε παρακάτω. Τι επιπέδου οργανωτής θα είναι; Από ποιο ράφι; Η ξεκάθαρη εντολή που υπάρχει είναι ότι τα χρήματα δεν πρέπει να απασχολούν. Δεν αποτελούν το πρόβλημα σε αυτή την υπόθεση. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει να αποκτήσει έναν ποιοτικό γκαρντ επιπέδου Λορένζο Μπράουν. Μάλιστα οι «πράσινοι» είχαν κάνει μια νύξη στη πλευρά του Αμερικανού γκαρντ ο οποίος όμως παρέμεινε στην Ούνιξ Καζάν. Δηλαδή έναν Αμερικανό που έχει και την ταχύτητα και το σουτ και τη δημιουργία ενώ είχε απασχολήσει ξανά τους «πράσινους» επί πρώτης εποχής Γιώργου Βόβορα. Αν και διαφορετικού στιλ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα κοιτούσε την περίπτωση του Γάλλου γκαρντ Τομά Ερτέλ ο οποίος είναι πιο σεταρισμένος οργανωτής και έχει την οξυδέρκεια, σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, να δώσει λύσεις στο κομμάτι του ρυθμού. Όμως από τη στιγμή που παρέμεινε (βάσει και των δηλώσεων Λάσο), στην Ρεάλ, το θέμα ούτε καν μπήκε στην ζυγαριά. Πάντως θα ήταν μια σούπερ περίπτωση για τους «πράσινους» αν έμενε ελεύθερος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News