Μπακς – Μπουλς 126-98: Γιάννης και Μπακς «σκόρπισαν» στους πέντε ανέμους τους Μπουλς

Οι Μιλγουόκι Μπακς διέλυσαν τους Σικάγο Μπουλς με σαρωτική εμφάνιση (126-98) και έκαναν το 3/3 στις φετινές τους αναμετρήσεις απέναντι στους «ταύρους».

Το «γειτονικό» ντέρμπι της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA ανάμεσα σε Μιλγουόκι Μπακς και Σικάγο Μπουλς εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο στο παρκέ του Fiserv Forum.

Οι Μπακς έπαιξαν πραγματικά εξαιρετικό μπάσκετ και, παρά την κομβική απουσία τους Κρις Μίντλετον, επικράτησαν των Μπουλς με το εμφατικό 126-98, φτάνοντας τις τρεις νίκες κόντρα στους «ταύρους» σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πλαίσιο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Οι πρωταθλητές κόσμου βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 45-27 και διατήρησαν ακέραιες τις λίγες αλλά υπαρκτές ελπίδες τους για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην Ανατολή. Στον αντίποδα, οι Μπουλς στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων για ακόμα μία φορά σε ματς βαρύνουσας σημασίας και υποχώρησαν στο 42-30.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε για 29’44” και σημείωσε στη στατιστική του 25 πόντους (6/9 βολές, 8/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 17 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 κοψίματα. Μοναδική «ανορθογραφία» τα 9 λάθη στα οποία υπέπεσε. Περαιτέρω, λόγω και της απουσίας του Μίντλετον, ο Τζρου Χόλιντεϊ πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες και ολοκλήρωσε το ματς με άρτια στατιστική 27 πόντων (12/17 σουτ εντός πεδιάς), 7 ασίστ και κανένα λάθος σε 31’46” συμμετοχής.

Από πλευράς Μπουλς, το ενδιαφέρον μονοπώλησε η γνωστή τριάδα των Νίκολα Βούτσεβιτς (22 πόντοι και 7 ριμπάουντ), Ζακ ΛαΒίν (21 πόντοι και 7 ασίστ) και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (21 πόντοι).

 

Ο αγώνας

Η εικόνα των πρώτων λεπτών της εναρκτήριας περιόδου ήταν άκρως ισορροπημένη, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να είναι διαδοχικές. Βούτσεβιτς από τη μία και Άλεν από την άλλη έδειξαν αποτελεσματικότητα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, φορτώνοντας τα αντίπαλα καλάθια με πόντους για το 12-11 του 5ου λεπτού. Άμα τη εμφανίσει του Κόνατον στο παρκέ, οι Μπακς βρήκαν μία σταθερή πηγή κινδύνου για την άμυνα των «ταύρων», με τον έμπειρο περιφερειακό να ξεκινάει με δύο γρήγορα τρίποντα και άλλο ένα έμμεσο τρίποντο για το 23-20 του 9’.

Ο Αντετοκούνμπο πήρε τη σκυτάλη από τον Κόνατον και με 8 από τους επόμενους 10 πόντους των Μπακς (οι άλλοι δύο ήταν από δική του ασίστ στον Ιμπάκα) επέκτεινε το σερί της ομάδας του Μιλγουόκι στο 13-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο δωδεκάλεπτο (33-20).

Οι Μπακς συνέχισαν με το «μαχαίρι στα δόντια» τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, την ώρα που η ανομβρία της second unit των Μπουλς (χωρίς ΛαΒίν, Καρούσο και Βούτσεβιτς) και του ΝτεΡόζαν δεν έλεγε να σταματήσει. Ως εκ τούτου, τα «ελάφια» αβγάτισαν το προβάδισμά τους στο +19, χτίζοντας μία καλή βάση ενόψει της συνέχειας (43-24 στο 19’). Ο Ντόνοβαν έριξε άρον άρον στο παρκέ τους βασικούς του και οι φιλοξενούμενοι έλυσαν τον… γόρδιο δεσμό στην εμπροσθοφυλακή τους, μειώνοντας τον δείκτη της διαφοράς στους 16 πόντους (49-33 στο 19’). Εντούτοις, η οπισθοφυλακή συνέχισε να αποτελεί τροχοπέδη στις επιδιώξεις των Μπουλς για ανατροπή. Αυτό, καθώς ο Αντετοκούνμπο παραβίαζε με όποιον τρόπο ήθελε την άμυνα των «ταύρων», ο Λόπεζ είχε χέρι… αλφάδι από την περίμετρο και, ως φυσικό επακόλουθο, η διαφορά εκτοξεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο +26 (59-33 στο 22’).

Η αντίδραση των Μπουλς ήρθε, έστω και αργοπορημένα, στο τελευταίο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, με σερί 0-10, το οποίο υπέγραψε ο ΛαΒίν με επτά προσωπικούς πόντους για το 59-43 της ανάπαυλας.

Με… κεκτημένη ταχύτητα από το φινάλε του πρώτου ημίχρονου, οι Μπουλς μείωσαν τη διαφορά στους 11 πόντους (61-50 στο 26’) με το επί μέρους σκορ μέσα σε 4 αγωνιστικά λεπτά να φτάνει στο 2-17.

Οι Μπουλς χάθηκαν στη «ζώνη» και τιμωρήθηκαν

Η ομάδα του Ντόνοβαν πλησίασε ακόμα και στους 10 πόντους με τον ασταμάτητο ΛαΒίν (64-54 στο 28’), αλλά στη συνέχεια «εγκλωβίστηκε» στην άμυνα ζώνης την οποία χρησιμοποίησε ο Μπουντενχόλζερ, με παρεπόμενο τη διεύρυνση της διαφοράς στο +25 υπέρ των γηπεδούχων (85-60 στο 34’). Ο ΝτεΡόζαν σκόραρε οκτώ απανωτούς πόντους στην τελική ευθεία της τρίτης περιόδου, απλά και μόνο για να αποτρέψει την έκρηξη της διαφοράς, η οποία… κάθισε στο +22 στο φινάλε του δωδεκάλεπτου (91-69).

Ερήμην του Αντετοκούνμπο, ο Χόλιντεϊ ανέλαβε πρωτοβουλίες στην επίθεση, ανεβάζοντας κατακόρυφα την παραγωγικότητά του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο. Ο ποιοτικός γκαρντ σημείωσε 12 γρήγορους πόντους, με στόχευση πάνω στον Καρούσο, και η τιμή της διαφοράς σταθεροποιήθηκε πάνω από τους 20 πόντους (107-84 στο 42′). Ο «Greek Freak» επανεμφανίστηκε για τελευταία φορά στο παρκέ και η διαφορά εκτινάχτηκε πάνω από τους 30 πόντους (119-87 στο 44′), με τους Μπουλς να προσπαθούν στο garbage time αλλά να μην καταφέρνουν να κατεβάσουν σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα τη διαφορά της ήττας τους.

Τα δωδεκάλεπτα: 33-20, 59-43, 91-69, 126-98

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News